Sayfalar

Zalgiris Kaunas - Fenerbahçe Ülker F8 Yolu


Aslında farkındayım bu maça doğru yazıları en azından bir gün önceden yazılmalı ama malesef vakit konusunda sıkıntılar yaşıyorum. Hatta öyle ki bu hafta maç bile seyredemeyeceğim. Allahtan bu konuda yardımıma Thisisthebesttillwedobetter yetişiyor.

Bu maç kritik bir viraj, nedenlerinden bahsedersek.
Fenerbahçe Ülker fırtına gibi oynadı Top 16'nın ilk bölümünü ve 3'de 3 yaptı. Bence burdaki tek ekstra ve işlerine çok yarayacak galibiyet deplasmandaki Olympiacos maçıydı. Zira diğer maçları Sinan Erdem'de Zalgiris ve Valencia'ya karşı oynadılar ve F8 yapmak istiyorlarsa zaten kazanmalıydılar. Şimdi geldiğimiz noktada, kalan 3 maç ve ikisi deplasmanda. İlk deplasman bugün ki Zalgiris Kaunas maçı. Bu maçı önemli yapan detay bence kalan diğer iki maç. Eğer Fenerbahçe bu maçı kaybederse sonraki maç Sinan Erdem'de Olympiacos ve deplasmanda Valencia ile olduğu için grupta işler çok karışır. Nasıl ki gruplara başlarken 3'de 3 yaptılarsa kalan maçlarda da 3'de 0 yapma ihtimalleri küçümsenmeyecek düzeyde. Zalgiris İstanbul'da Fenerbahçe'yi oldukça zorlamıştı. Fenerbahçe rakibini Mirsad'ın ekstra oyunuyla geçmişti. Bugün Mirsad sakat (sanırım sezonu kapattı), bu sakatık sadece saha içi faktör olarak değerlendirilmemeli; Mirsad Fenerbahçe'nin itici güçlerinden, sahadaki yüreklerinden biriydi. Bu bağlamda Fenerbahçe zorlanacaktır. Ayrıca Litvanya'da özel bir gün kutlanırken Zalgiris maça daha fazla asılacak ve galibiyet koparmak isteyecektir. Nerden bakılırsa bakılsın çok zor bir maç.

Fenerbahçe adına felaket senaryosu çizmek istemem ama; gerçekten bu grubu 3-3 bitirme olasılıkları göz ardı edilmemeli ve herkes kalan maçlara bu ciddiyetle asılmalı. Pesic'le yükselişe geçen Valencia ile dışarda oynayacaklar ve grubun abisi Olympiacos ile içerde oynayacaklar. Bu iki maç kesinlikle iki takımla oynanan ilk maçlardan çok daha zorlu geçecektir. Kalan iki maç düşünülürse bu akşam sarı lacivertliler belki de sezonun en kritik maçına çıkacak.

3 yorum:

tillwedobetter dedi ki...

Mirsad'ın yokluğu bu maçta olmasa bile, kendi seyircisi önünde oynayacağı Olympiakos maçında etkileyecektir Fenerbahçe'yi ve o maç bence grubun kilit maçı olacak.

cnyvz dedi ki...

abi ben fenerbahçe'nin kalan 3 maçında da çok zorlanacağını düşünüyorum. hatta bu maç kaybedilirse gruptan çıkmak sanıldığı kadar kolay olmaz. olympiakos ve valencia'nın fenerbahçe'yi yeneceğini düşünüyorum.

tillwedobetter dedi ki...

Kalan 3 maçtan 1 galibiyet yetiyor gibi ama 2 yenilgiden birini Valencia'ya karşı alırsa ikili averaja kalıyor. Bu yüzden içeride oynayacağı tek maç olan Oly maçı grubun kilidini açar. Bu akşam alınacak sonuca göre daha sağlıklı tahminler yapabiliriz sanırım.

Related Posts with Thumbnails