Sayfalar

Galatasaray Café Crown - Pepsi Caserta / Maça Doğru


Bu akşam, Avrupa'daki kaderimizi belirleyecek maçlardan birine çıkıyoruz. Deplasmanda uzatmada 81 - 76 yenildiğimiz İtalyan ekibini Ayhan Şahenk Spor Salonunda ağırlıyoruz. Maça geçmeden salon değişikliği için bir iki kelime etmek istiyorum. Abdi İpekçi Arena'da Sirque de Soleil - Saltimbanco gösterisi olduğu için bu maç için Maslak'a taşınmak zorunda kaldık. Salon yabancı olduğumuz bir salon değil, bir yerlerde takımın anrenmanları burada yaptığını okumuştum. Bu bir sürgünden ziyade bir ödül gibi de değerlendirilebilir bu maç öncesinde. Hem antrenman yapılan salon olması hem de Abdi İpekçi'ye göre daha küçük olması, zaten salonu dolduracak kadar olmayan basketbol seyircisinin rakip üstünde baskı kurmasına yardımcı olacaktır. Ben evdeki "özel" durumdan dolayı yine TV başında izleyeceğim maçı.


Ocak ayında, sakatlıklar nedeniyle yaşanan düşüşün sakatların takıma dönmesi ile tekrar yükselişe geçmesi ve deplasmandaki maçın son anda uzatmaya giderek elimizden kayması gibi faktörler beni bu maç için iyimser düşünmeye itiyor. Özellikle Caner'in iyileşmesi ile savunma direncinde görülen artış ve Tutku'nun tekrar sezon başındaki performansını göstermeye başlaması hücumda da skor anlamında takıma olumlu yansıyan etkenler. Pota altında Ermal'in son günlerdeki cansiperane mücadelesi de sezon başından beri dezavantajını yaşadığımız uzun pozisyonundaki sıkıntıyı da bertaraf etmiş görünüyor. 


Gruptan çıkabilmek için önümüzde çok çeşitli senaryolar var ama öncelikle bizim bu maçı kazanmamız, son maça daha iddialı ve konsantre çıkmamız açısından çok önemli. Daha sonraki olasılıklar ve senaryoları yarın maç yazısını yazarken gözden geçiririz. Ama dediğim gibi öncelikli hedef bu maçı kazanmak ve aslanlarımızın bunu başaracak gücü var. 6 sayılık da fark olursa tadından yenmez.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails