Sayfalar

Turkish Airlines Euroleague 2010/2011 Sezonu - Top 16 Beşinci Hafta Sonuçları

Her iki temsilcimizin de yenilgiyle kapattığı haftanın toplu sonuçları ve gruplardaki puan durumları şöyle:


23 Şubat 2011:

Panathinaikos 67 - 68 Lietuvos Rytas
Union Olimpija 76 - 87 Lottomatica Roma

24 Şubat 2011:

Zalgiris Kaunas 74 - 80 Power Electronics Valencia
Fenerbahçe Ülker 65 - 80 Olympiakos (maç yazısı)
Maccabi Electra 85 - 92 Regal FC Barcelona (uzatmada, normal süre 73 - 73)
Caja Laboral 78 - 63 Unicaja Malaga
Montepaschi Siena 88 - 76 Efes Pilsen (maç yazısı)
Partizan 56 - 61 Real Madrid 

E Grubu:


1. Panathinaikos 3/2
2. Caja Laboral 3/2
3. Lietuvos Rytas 3/2
4. Unicaja Malaga 1/4


Bu grupta Rytas'ın Panathinaikos deplasmanında yaptığı sürpriz yüzünden tüm düğüm son haftaya kaldı. Son haftanın kilit maçı Rytas - Laboral. Rytas'ın ilk maçtan 3 sayılık bir avantajı var. Panathinaikos'un Malaga'dan galibiyetle döneceğini düşünürsek, Rytas - Laboral maçında kan çıkması olası. Haftanın en zevkli geçmeye aday maçlarından. Umarım NTVSpor bu maçı yayınlar.

Kuralar çekildiğinde bu grup için yaptığım yorumu aynen kopyalıyorum:
Panathinaikos için rahat bir grup diyebiliriz, ellerini kollarını sallaya sallaya çıkacaklardır. İkincilik için çok büyük savaşlar yaşanacak bu grupta.
F Grubu:

1. Regal FC Barcelona 5/0
2. Maccabi Electra 3/2
3. Lottomatica Roma 1/4
4. Union Olimpija 1/4

Bu grubun çıkanları ve kalanları ve hatta birinci ve ikincisi, son maçlar öncesi kesinleşti. E Grubundaki çarpışmanın sonucundan çıkacak rakiplerini beklemeye başladılar bile. Son maçlar formalite ve prestij maçları.

Buradaki tahminlerim biraz sapmış ama çıkanları bilmişiz en azından :) 
Maccabi ligin en çok galibiyet alan takımı, sadece bir yenilgi ile Top 16'ya geldiler. Bu gruptan da zorlanmadan lider çıkacaklarına inanıyorum. İkincilik için en şanslı takım Barcelona gibi dursa da sakatlıklardan yakasını kurtaramadıkları için bu sene F4 için çok ışık vermiyorlar. Roma olmasa bile senenin sürprizi Union Olimpija'nın Barcelona'yı ikincilik için zorlayacağını düşünüyorum.

G Grubu:

1. Real Madrid 5/0
2. Montepaschi Siena 3/2
3. Efes Pilsen 2/3
4. Partizan 0/5

Burada da G grubundan farklı bir durum söz konusu değil. Bu grupta da bir İspanyol temsilcisi yenilgisiz devam ediyor ve ilk iki kesinleşmiş durumda. Siena'nın rakibi belli oldu (Olympiakos), Real Madrid, Valencia - Fenerbahçe ikilisinden birini bekliyor. Bu grupta da son maçlar formalite ve prestij maçları.
Efes Pilsen için yolun sonu diyebilecğimiz bir grup. Siena ve Madrid el ele çıkarlar. Efes ve Partizan zorlayamaz bile diyorum. 
Efes zorladı ama yıkamadı.

H Grubu:

1. Olympiakos 4/1
2. Fenerbahçe Ülker 3/2
3. Power Electronics Valencia 2/3
4. Zalgiris Kaunas 1/4

Olympiakos'un liderliği garanti. Dün akşam oynanan maçta Fenerbahçe Ülker'i, ilk maçtaki 14 sayılık yenilginin dezavantajını da yok ederek 15 sayıyla yenince, son maçlar öncesi grup liderliğini garantiledi. Zalgiris'in ise yolu burada bitiyor. Kalan iki takım son kozlarını paylaşacaklar. İstanbulda oynanan ilk maçı Fenerbahçe Ülker 2 sayı farkla kazanmıştı. İspanya'dan en kötü 1 sayılık mağlubiyetle dönmeleri lazım ki üst tura çıksınlar. Bu grubu da iyi okumuşum:
Fenerbahçe için nispeten şanslı bir kura. Olympiakos'un lider çıkacağı grupta, ikincilik için Fenerbahçe Ülker bir adım önde gibi görünüyor. Deplasman performansları tamam ya da devam demelerinde etkili olacak.
Son maç deplasman ve kazanırlarsa çıkarlar...


0 yorum:

Related Posts with Thumbnails