Sayfalar

Sarunas Jasikevicius - Fenerbehçe Ülker

Öyle düşünüyorum ki bu adamı tanıtmaya gerek yok, zira son 10 yıla damgasını vurmuş, özellikle de Maccabi Tel Aviv formasıyla fırtınalar estirmiş bir point guard. Fenerbahçe Ülker kendisini akıllı bir hamle ile transfer etmiş, zira Ukic dışında gerçek point guardı bulunmayan Fenerbahçe Ülker bu konuda inanılmaz sıkıntı yaşıyordu. Hatta Ukic her ne kadar büyük bir isim, iyi bir oyuncu olursa olsun; takım yönetme konusunda sıkıntıları olan ve özellikle dış saha maçlarında seyirci ve rakip savunmasının baskısıyla rahatlıkla raydan çıkacak bir oyuncu olduğu için; Fenerbahçe Ülker'e gerçek bir saha içi lideri gerekliydi. Bunu zamanında Willie Solomon'la yakalamışlardı ancak Roko Ukic henüz saha içinde bu aşamaya gelemedi. Hatta maçlarda baskının arttığı dakikalarda bu rolü üstlenmek Ömer Onan'a kalıyordu. Bu bakış açısıyla değerlendirirsek Fenerbahçe Ülker Saras'tan iyisini bulamazdı.

Ancak Fenerbahçe Ülker'in asıl sorunu pota altında. O bölgeye sene başında aldıkları Lavrinovic istedikleri sertliği ve oyuna çeşitlilik katan post oyunlarını getiremedi. Bu sebeple geçen yıl günah keçisi olan ve kiralanan sene başında ise takıma dönen Gasper Vidmar bir anda aranan kan oldu. Vidmar hem dış oyunculara baskı arttığında kısıtlı da olsa post oynayabiliyor, hemde inanılmaz bir sertlik, rebount gücü ve blok tehditi sağlıyordu. Bunları aslen Lavrinovic'ten bekleyen Fenerbahçe Ülker taraftarları ise Litvanyalı centerın daha çok power forward gibi oynamasından elbette ki memnun olmamıştır. Bu yüzden Vidmar sakatlanınca Sean May'i transfer ettiler ama o da bu sıkıntılara ilaç olacak bir oyuncu değil. Bu nokta da uzun rotasyonundaki yerli oyuncuların vereceği katkı sezonun kalanı için Fenerbahçe Ülker'in hedeflerini belirleyecek.

Bu paragraf kendim için; Dimitris Diamantidis ile birlikte kahramanım olan Saras Jasikevicius'u ülkede izlemek büyük keyif verecek. Biz twitter üzerinden Efes Pilsen Rytas'la eşleşse de Saras Türkiye'ye gelse derken; Fenerbahçe Ülker transfer etti kendisini. Bir Galatasaray aşığı, Efes Pilsen fanı olarak bu transferi buruk bir sevinçle karşıladım.

İnternette şu yorumla sıkça karşılaşıyorum; 34 yaşında katkısı olmaz, bitik vs.
Arkadaşlar, bahsettiğimiz adam Jasikevicius. Saha içinde istatistiki olarak hiç bir katkısı olmasa bile (ki bu mümkün değildir) sahaya yansıtacağı liderlik ve vizyonla seviyeyi yükseltecektir. Hele ki; o pozisyonda Lynn Greer'i izleyen Fenerbahçe Ülkerliler basketbol orgazmı yaşayacaktır. Maç eksiği sorununu da Rytas'ta aştı, büyük ihtimal Fenerbahçe Ülker rotasyonunda ortalama 15-17 dakika arasında süre alacaktır.


9 yorum:

tillwedobetter dedi ki...

siftah güzel oldu Can, eline sağlık :)

cnyvz dedi ki...

sağol cem abi teşekkür ederim. yarın da bir galatasaray değerlendirmesi yapıcam inşallah :)
keşke bizde de saras gibi bir transfer olsaydı onun üstünden değerlendirme yapsaydık ama sağlık olsun.

tillwedobetter dedi ki...

olacak olacak merak etme, Rochestie gidiciymiş :)

cnyvz dedi ki...

rochestie'nin gelmesi hata. çok uzağa gitmeye gerek yok. hakan köseoğlu ve bir yabancı pivot eurocup'ta f4 getirir.

tillwedobetter dedi ki...

Hakan'ı fener denedi vazgeçti. Mersin BŞB aldı sanırım en son. Çok formda değil, bence Ender üzerinde yoğunlaşılmalı.

cnyvz dedi ki...

ender'i efes salmaz abi. nedenini akşam post olarak yazarım :)

tillwedobetter dedi ki...

ok, bekliyorum o zaman :)

Koray Özdemir dedi ki...

Hücum anlamında çok şey kazandırır da, savunmaya da çok şey kaybettirir gibi geliyor bana.

cnyvz dedi ki...

Koray Bey,
illa ki savunmada eksileri olacaktır. ancak kısa rotasyonunu ona göre dengeleyecektir fbülker coachingi. saras'lı beşte kinsey ve tomas'lı kısa rotasyonu sorunun hallolmasına yardımcı olacaktır.

Related Posts with Thumbnails