Sayfalar

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final Eşleşmeleri


Bu ara futboldan baya uzak kaldık, arada bir iki post da olsa futbol karalayalım :)

Galatasaray'ın elindeki tek Avrupa'ya gidiş bileti ihtimali olan Ziraat Türkiye Kupasında grup maçlarının tamamlanmasının ardından, bugün çeyrek final kuraları çekildi ve çok enteresan bir tablo çıktı ortaya. Dünyanın en saçma statüsüne sahip kupası olmalı Ziraat Türkiye Kupası. Normal şartlarda gruplardan çıkan takımların çapraz eşleşme ile oynayacağı takımlar bellidir. Bizimki öyle değil, gruplardan çıkan tüm takımları atıyorlar bir torbaya, tombala çeker gibi kura çekiyorlar. Hal böyle olunca da ne gruptan lider çıkmanın bir anlamı oluyor ne de grupta oynadığın takımların bir önemi... Bu seneki kura çekimi sonrasında tüm takımlar gruplarda mücadele ettiği rakipleri ile eşleşti:

Beşiktaş - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor
Gaziantepspor - Galatasaray
İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Kasımpaşa
Gençlerbirliği - Bucaspor

İlk maçlar ilk sırada yazan takımların sahasında 2 Şubat 2011 tarihinde, rövanşlar ise 2 Mart 2011 tarihinde oynanacak. Yarı final eşleşmeleri ise:

Beşiktaş - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor / Gaziantepspor - Galatasaray

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Kasımpaşa / Gençlerbirliği - Bucaspor

galipleri arasında oynanacak.

Finale kadar zorlu bir yol var, önce Antep sonra Beşiktaş. Her ikisini de geçersek zaten kupa bizimdir, diğer taraftan çok zorlayacak bir takım gelmeyecek. Hayırlısı olsun diyelim.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails