Sayfalar

Efes Pilsen - Ender Arslan - Galatasaray

Galatasaray Yönetimi'nin böyle bir girişimi olmuş mudur bilmiyorum esasen. Yazı çok varsayımlar üzerine olacak ama Efes Pilsen coaching ve yönetim kadrosuyla bu konuda paralel düşündüğüme eminim.

Ender Arslan sezon başından bu yana Efes Pilsen'de kadroya girmekte zorlanan bir oyuncu. Hal böyle olunca guard sıkıntısı yaşayan Galatasaray, Ender'e talip olmuş olabilir (bu konuda haberler çıkmıştı basında). Taraftarda milli guard konusunda oldukça istekli görünüyor. Ender ve Perasovic yıldızları pek barışmayan isimler. Ender Efes'ten ayrılıp Tau Ceramica'ya gittiğinde Perasovic orada coachtu ve bir takım sıkıntılar yaşadılar. Hatta Ender sezon ortası ayrılmak zorunda kaldı Tau'dan. Sezon başında Perasovic Efes Pilsen'in head coachu olunca, Ender'le yollarını ayıracağını bile düşündüm. Sezona da beni doğrular şekilde Ender'i hiç kullanmadan başladılar. Ancak burada devreye 3+2 kuralı girdi.

Mevcut kadrosunda Wisnievski-Thornton-Rakocevic-Nachbar-Roberts-Vujcic-Raduljica ile 7 yabancı bulunan Efes Pilsen, yerli rotasyonda tbl maçlarında Ender'i kullanıp Wisnievski'yi tribüne göndermek üzerine bir plan kurdu. Ancak sakatlıklar formsuzluklar Ender'i rotasyonda ligde bile düşünülmeyen bir oyuncu yaptı. Ancak şimdi biraz zorunluluktan bile olsa Ender BBL maçlarında süre alıyor ve takıma katkı veriyor. Eğer Efes'in elinde kısa veya uzun yerli alternatifler olsaydı Perasovic Ender'i düşünmeden yollardı. İkilinin geçmişi ve sezon başlangıcı buna işaret ediyor. Hatta Ender'in isyan ettiği ve ayrılmak istediği haberleri çıktıktan sonra süre almaya başlaması olayın iç yüzünü ortaya koyar gibi. Şu anda Raduljica sakat ve o kadro dışında kalacak yabancılardan birisi, diğeri de Perasovic'in tercihine belirleniyor. Raduljica dönünce, müzmin tribün yedeğinin Wisnievski olacağını düşünüyorum. Bu konjektürde de Efes Pilsen'in Ender Arslan'ı salması mümkün görünmüyor.

Galatasaray ise oyun kurucu problemi için kendisine alternatifler yaratmak zorunda. Bunlar Eurocup ve BBL hedefleri için çok önemli. Aklıma iki yol geliyor;
1- Rochestie'yi yollayıp, geçen yıl zorunluluktan point guard oynayan Evren Büker'i tekrar o bölgeye kaydırmak. Tutku-Evren-Göksenin üçlüsüne güvenip sezonu tamamlamak. Rochestie'nin boşalttığı kontenjana ise yabancı bir pivot getirmek.
2- Rochestie'yi yollayıp onun yerine yabancı bir point guard getirmek. Ancak gelecek yabancı point guard sisteme ve takım setlerine kolay uyum sağlayamayacağı için sıkıntılar yaşanır. Bu yolla Eurocup'ta F8 takımı oluruz.
Ancak birinci yolla F4 adayları arasına gireriz. Birinci yolun sıkıntıları Evren'in formsuz, Göksenin'in tecrübesiz, Tutku'nun istikrarsız olması. Eğer bu bireysel handikapları aşarsak gerçekten çok tehlikeli bir ekip olabiliriz. Preston Shumpert'in da seneye yerli statüsüne geçeceğini düşünürsek açılan kontenjana alınacak iyi bir point guard bizi ligin şampiyonluk adaylarından biri yapar. Şu durumda ligde final, Eurocup'ta F4 beklemek hayalcilikten öte değildir.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails