Sayfalar

Türkiye İş Bankası 48 - 61 Turkcell


Sezon başlamadan önce hazırlık maçında karşı karşıya gelen iki ekip, bu sefer resmi maçta karşı karşıyaydı. Bir tarafta hazırlık maçının kazanılmasının verdiği rehavet, diğer tarafta da rövanşı almak için ekstra hırs ve motivasyon vardı. Maçtan önce soyunma odasında gerekli uyarıyı almıştık ama ne yazık ki sahada yapılması gerekeni uygulamakta sıkıntı çektik. Turkcell, ilk maçın MVP'si Can'a one and box yaparak başladı. Bu bölümde Teoman'ın sayıları ile fena da başlamadık maça. Ancak hakemin izin verdiği ölçüde sert savunma yapan Turkcell'e karşı çözüm üretmekte zorlanınca fark bir ara 9 sayıya kadar çıktı. Devrenin sonunda yaptığımız tam saha baskı sonuç verince de soyunma odasına 29 - 29 eşitlik ile gittik.

İkinci yarıya da baskılı savunmasını sürdürerek başlayan Turkcell, çaldığı toplardan sonra fast-break'lerden bulduğu kolay sayılarla farkı açtı ve 0 - 10'luk seri sonrasında farkın azalmasına izin vermedi. Son çeyrekte iyice oyun disiplininden koptuk ve maçı da 48 - 61 kaybettik. Maçın en kilit istatistiği 10/41'lik iki sayılık atış yüzdemizdi belki de. Faullerdeki 10/25 de yeterince kötü bir performans. Bütün bunların üzerine 21 de top kaybı yapınca, maçı kaybetmek olağan sonuç oluyor. Teoman 22 sayı ile maçın en skoreri oldu ama bu galibiyete yetmedi. Turkcell'de ise Emre Atalay 16, Kerem Varcan da 13 sayı ile galibiyette başrol oynadılar.

Yeni kurulan bir takım olduğumuz için böyle yol kazalarının olması doğal. Önemli olan bu kazalardan gerekli dersleri çıkarıp aynı kazaları bir daha yapmamak. Telafisi olan bir maç, telafi edebilmek dileğiyle.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails