Sayfalar

Efes Pilsen 78 - 73 Galatasaray Café Crown

Henüz emekleme aşamasında olan bir takım olarak, Galatasaray için maçın zor geçmesini bekliyordum. Zoru kolaya çevirip sonra tekrar zora sokmamız ise bu emekleme aşamasının bir sonucu ne yazık ki. Üstüne kilit pozisyonlardaki (guard ve pivot) oyuncu kalitesinin yetersizliği de eklenince Euroleague temsilcisine yenilmek kaçınılmaz oldu.


Bu maça diğer maçlara kıyasla savunma açısından daha yumuşak başladı her iki takım da. Klasik tabirle birbirlerini tartma amacındaydı her iki koç da. Karşılıklı tartmalar sonucunda, Galatasaray, pota altında Ermal'in üzerinden , Efes Pilsen'de ise Rakocevic'in elinden sayılar bulunca maçta kopma olmadı. İkinci çeyreğe coşan Ender ile iyi başlayan Efes Pilsen, bu bölümde farkı 10 sayıya kadar çıkarsa da, savunma sertliğini artıran Galatasaray, geri döndüyse de, devrenin sonunda Ender'in fantastik atışı ile sayunma odasına 38-37 yenik girdi.


İkinci yarıya da ilk yarıdan kalan oyununu devam ettirerek başlayan Galatasaray, maça geri dönmekle kalmayıp farkı da 9 sayıya kadar açtı. Ancak ne olduysa son çeyrekte oldu, Efes Pilsen'de sahne alan Sinan inanılmaz işler yapıp da, bizim taraftaki Rochestie onu seyredince, geri dönüşün geri dönüşü geldi Efes Pilsen'den. Son bölümdeki 12-0'lık serisi ile maçı kazanan taraf da biracılar oldu.

Maçın kilit istatistiği hücum ribaundlarındaki 13-4 Efes Pilsen üstünlüğü. Galatasaray'dan 9 fazla hücum eden Efes Pilsen'in maçı kazanması tabi ki de doğal olan sonuçtu. Toplamda da 32-24'lük bir ribaund üstünlüğü kuran Efes Pilsen, dış atışlarda da daha yüzdeli oynayarak hakedilmiş bir galibiyet kazandı.

Shumpert'ın pasaport sorunu nedeniyle yabancı oyuncu konusunda sıkıntı yaşayan Galatasaray'ın ilacı, Rochestie ile yolların ayrılıp gerçek anlamda bir 5 numara alınması gibi görünüyor. Oyun kurucu mevkisinde bir şekilde idare edilebiliyor ama rakibe bu denli bir ribaund üstünlüğü verilmeye devam edilirse maç kazanmak ekstra işler yapılmasına kalacak ne yazık ki. 

Takım genel anlamda iyi yolda. Gelecek için ümitliyim ama bu sezonun da heba olmaması açısından gerekli hamlenin yapılması şart.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails