Sayfalar

Trabzonspor 2 - 0 Galatasaray (Tren Kaçtı)

Bu maçı yazmayacaktım ama dayanamadım yine. Başlayalım bakalım neler çıkacak.


Umutlu gittik Trabzon'a, son yıllarda çok fazla kaybetmememiz, nispeten Trabzon'a şansımızın tutması v.s. gibi nedenlerle galibiyetten umutluyduk ama o UMUT ters tepti. Oysa Trabzon seferi, gündüz basketbolcularla güzel başlamıştı, ikide iki yapmaktı hedef ama olmadı.

Maçın çok teknik taktik analizine gerek yok. Cana çıkana kadar istediği oyunu rakibe kabul ettiren bir Galatasaray ve Cana çıktıktan sonra baskıyı yiyen ve Servet the Magnificent'ın marifeti ile uçup giden koca bir sezon. Maçla birlikte sezon da gitti, kimse "üç puanlı sistemde" diye başlayan cümleler kurup kendisini kandırmasın, lig treni kaçtı. Artık bundan sonra Ziraat Türkiye Kupası olmalı hedef.


Servet'ten bahsetmişken; Ankaragücü maçında takımı sabote etti dediğimizde, kabiliyeti bu kadar, istese de daha iyisini yapamaz şeklinde karşıt görüşler aldık. Ama Ankaragücü maçındaki hata(!)ları ile bu maçtaki hatası arasındaki farkı görmek için iki maçı da tekrar izlemek lazım. Bunu çok yazdık çizdik, daha fazla uzatmayalım.


Hagi ilk geldiğinde, Servet ve Sarp'tan devre arasına kadar faydalanıp, devre arasında postalar muhtemelen demiştim. Ocak ayında revizyon yapılacağı söylentileri, daha doğrusu Hagi'nin açıklamalarının şifreleri dolanmaya başladı ortalıkta. Ama bu Servet ve Sarp'a devre arasına kadar bile dayanabileceğimi sanmıyorum. Geyik gelebilir ama bu ikisinin yerine altyapıdan iki oyuncu koysak ve onların hataları ile yenilsek bundan daha çok üzülmezdim. Antalya maçında Servet'i tribüne çağıran ve attığı golden sonra adını haykıranlar nerelerde şimdi acaba?

On puanlık fark üç puanlı sistemde kapanır, kapanır ama takımda o farkı kapatacak kalite ve ışık yok. Madem tren kaçtı, çıbanbaşlarını temizleyip, yola gençlerle devam edilebilir gibi. Hedef, öncelikli olarak Türkiye Kupasını kazanmak, daha sonra da ligi mümkün olan en üst sırada bitirmek olmalı bundan sonra.

Rijkaard kadro kalitesiz dediğimizde çemkirenler, şimdi Hagi ile takım oynayamayınca aynı bahaneyi öne sürüyorlar. İroninin bu kadarına da pes doğrusu. Biz o gün Rijkaard'ın neden arkasında durduysak, bugün de Hagi ve Tugay'ın, aynı sebeple arkalarındayız: İstikrar. Servet ve benzerleri Hagi ve Tugay'ın da başını yemeden gerekli tedbirler alınır umarım.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails