Sayfalar

Galatasaray Café Crown 71 - 53 Erdemir


Sezona merhaba demek için salondaki yerimi almak niyetindeydim ama beklenmeyen misafir nedeniyle televizyondan izlemekle yetindim. Artık herkesin ezberlediği Oktay Mahmuti ve savunma felsefesini bu maçta çok net olarak görmeye başladık. Rakibin kim olduğuna bakmadan, parkede olan beş canla başla baskılı savunma yapıyor. Maça da baskılı başladık ve sert savunmamızın meyvelerini fast-break'lerle aldık. İlk çeyrekte sadece 10 sayı yerken, dış atışlara baş vurmadan 21 sayı bıraktık Erdemir potasına. Yalnız bu bölümde yine ribaund sorunumuz kendisini hissettirdi. İkinci çeyreğe de baskılı ve sert savunma ile başladık ve bunun sonucunda beş dakika boyunca potamızda sayı görmedik. Ancak ne olduysa ondan sonra oldu, 15 dakikada 10 sayı yediğimiz ilk bölüme nisbet yaparcasına kalan 5 dakikada 15 sayı yedik. İkinci yarıya da ikinci çeyreğin son 5 dakikasının gazı ile çıkan Erdemir, bulduğu hızlı hücumlarla ve zorlama el üstü dış atışlarla farkı 1 sayıya kadar indirmeyi başardıysa da, son çeyrekte kendimize geldik ve Rochestie'nin - hâlâ ısınamasam da Sezar'ın hakkı Sezar'a - güzel oyunu ile yakaladığımız 18 - 0'lık seri ile sezona güzel bir başlangıç yaptık. 



Bu maçtan oyuncular ile ilgili olarak göze çarpan noktalara gelecek olursak; Shumpert'ın Türk statüsünde oynamayacak olması çok büyük bir kayıp. Kriz anlarındaki ceza atışları ile bu sene takımın kritik dakikalarda nefes almasını sağlayacağından eminim. Rancik henüz istenen seviyede değil. Çember dövüyor sürekli, kısa sürede kendisini toparlamasını bekliyorum. Andric önceki maçlara nazaran daha iyi bir görüntü çizdi ama yine de yerine gerçek bir 5 numarayı tercih ederdim. Rochestie bu maç özelinde kendisini kurtardı, performansı bu şekilde devam eder mi bilemiyorum. Son cümle de Göksenin için; altyapıdan çıkar çıkmaz kırk yıllık A Takım oyuncusu gibi oynayabilmek kolay değildir. Önümüzdeki yılların yıldız adayını seyrediyoruz diyebilirim.


Maç istatistikleri ile de yazıyı bitirelim (galatasaray.org'dan):

Melih Mahmutoğlu:  (1’)  
Göksenin Köksal:  (25’, 5 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top çalma)
Caner Topaloğlu:  (11’, 1 ribaund, 1 top çalma)
Preston Shumpert:  (19’, 10 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 1 top çalma)
Taylor Rochestie:  (30’, 21 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 3 top kaybı)
Tutku Açık:  (10’, 1 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı)
Luksa Andric:  (10’, 4 sayı, 2 ribaund, 1 top kaybı)
Radoslav Rancik:  (21’, 8 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 3 top çalma, 1 top kaybı)
Haluk Yıldırım:  (21’, 7 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 2 top çalma)
Evren Büker:  (22’, 6 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma)
Ermal Kurtoğlu:  (29’, 10 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı)

1.    ÇEYREK: 21-10
2.    ÇEYREK: 15-15 (36-25)
3.    ÇEYREK: 13-20 (49-45)
4.    ÇEYREK: 22-8   (71-53)

4 yorum:

Ozan dedi ki...

hocam peki erdemirin dönüşüne neye bağlıyorsun

tillwedobetter dedi ki...

Erdemir o dakikalarda sert savunmaya sert savunma ile karşılık verince bizim de hücum aksiyonlarımız aksamaya başladı, üstüne de Erdemir arka arkaya dış atışlar bulup morallenince ibre onlara döndü. Son çeyrekte de bu sefer dış atış sırası bize geçince geri dönüşe geri dönüş ile cevap vermiş oldu. Bu arada ribaund sıkıntımız da Erdemir'in döünüşünü kolaylaştıran bir diğer faktör. Biz toplamda 19 ribaund alırken, Erdemir'de James Thomas tek başına 12 ribaund, Erdemir ise toplamda 32 ribaund almış. bu çok büyük bir fark.

Ozan dedi ki...

peki ileriki maçlarda bu sıkıntı doğururmu bize yada yavaş oturmu bu takıma

tillwedobetter dedi ki...

Ribaund problemi mutlaka sıkıntı yaratacaktır. Ligde bir şekilde idare edilse bile Avrupa'da bu sıkıntı olabilir. Gerçek anlamda bir 5 numara transferine ihtiyaç var ama Shumpert'ın Türk statüsünde oynayamıyor olması bu ihtimali zorlaştırıyor. Takımın box-out işini çok ciddi ve iyi yapması gerekiyor bu durumda.

Related Posts with Thumbnails