Sayfalar

Beko Basketbol Ligi 2010/11 - Galatasaray Café Crown


Hayal kırıklığı ile sonlanan 2009/10 sezonunun ardından, yeni bir yapılanma ve piyangodan çıkan bir Eurocup iştiraki ile yeni bir sezona merhaba diyoruz. Spor Toto Türkiye Kupasında elde edilen sekizli finallere katılma hakkı ve Eurocup ön elemesinde, kupayı almayı kendisine hedef koyan BC Spartak St. Petersburg'un elenmesi ile lige moralli bir başlangıç yapacağımızı söylemek yerinde olacaktır sanıyorum. Sezonun ilk maçı, 17 Ekim 2010 Pazar, saat 14:00'te Abdi İpekçi Arena'da. Rakip, Erdemispor. Sezon öncesi oyuncu bazında genel görünüme bir göz atmak istiyorum.


* Numara sırasına göre:

#4 - Joshua Ian Shipp:
2009/10 sezonunun en çok sayı atan oyuncusu. Geçtiğimiz sezon Bornova Belediye adına, 33 maçta 621 sayı atarak, toplamda birinci; ortalamada ise, 18,8 sayı ile ikinci olmuş bir isim Shipp. Kupada Beşiktaş Cola Turka karşısında izleyebildim sadece, diğer iki maçta sakatlığı nedeniyle süre alamadı. Bornova'da oynadığı şekilde oynamadığı açık. Oktay Hoca'nın takım oyununa ayak uydurmaya çalışıyor gibiydi. Geçen seneki skorer performansını beklemek hata olacaktır. Zor anlarda sorumluluk alıp sayıya gidebilecek bir isim olması çok önemli. En çok sayı değil, en ihtiyaç olduğu anlarda sayı atması benim için yeterli.

#5 - Doğukan Sönmez: 
1992 doğumlu genç pivot, altyapı kontenjanından kadroda yer bulacak sanırım. Hakkında henüz bir şey söylemek nâmümkün.

 

#6 - Melih Mahmutoğlu: 
Geleceğe yönelik yapılan bir transfer Melih. Ümit Millî Takımın vazgeçilmezlerinden. Türkiye Kupasında aldığı sürelerde takıma fayda sağlayacağının sinyallerini verdi.



#7 - Göksenin Köksal: 
Altyapıdan A Takıma çıkardığımız bir yetenek Göksenin. Melih gibi Ümit Millî Takımın gediklisi. A Takıma da yabancı değil, geçtiğimiz sezon kontenjandan girdiği kadroya artık as oyuncu olarak girdi ve Türkiye Kupasında kalitesini gösterdi, rotasyonda fayda sağlayacaktır.

#8 - Caner Topaloğlu: 
2009/10 sezonunda Banvitspor'dan gelen Caner, geçtiğimiz sezon ortalama 11 dk. sahada kalırken, maç başına 3,68 sayı atmış. Bu sene daha çok süre alacağına inanıyorum. Türkiye Kupasında Beşiktaş'a karşı forma giyemeyen Caner, Oyak Renault ve özellikle Türk Telekom maçında 4/5 üçlük isabetinden bulduğu 16 sayı ile forma savaşının içinde olduğunu gösterdi.

#9 - Preston Shumpert
Bu sezon sayı yükünün çoğunu çekecek gibi görünüyor. Türkiye Kupasında sakatlığı nedeniyle yer alamadı ama Rusya deplasmanında attığı 22 sayı ve son saniye üçlüğü ile turu getiren adam oldu. Türk statüsünde oynayıp oynamayacağı sorusunun cevabı henüz netleşmemekle birlikte, Türk olarak oynatabilmemiz çok büyük avantaj olacaktır.

#10 - Taylor Rochestie:
İşte hiç ısınamadığım adam. Savunmada takımı bir kişi eksik oynatırken, hücumda da dağınıklığı ve yanlış şut seçimleri ile köstek vazifesi görüyor. Bu takımın oyun kurucusu değil ne yazık ki. Bizi kanser etmeden alternatifinin bulunması hayrımıza olacaktır.


#11 - Tutku Açık:
Yurt içinden alınabilecek en iyi 3-5 oyun kurucudan biridir. Transferi iyidir ama en iyi ihtimalle rotasyon oyuncusu olmalıdır. İkili oyunlardaki başarısı ile Ermal, Andric ve Rancik'e çok sayı attırır ama dediğim gibi ilk beş oyuncusu için yeterli değil. Bir numaraya takviye şart.

#12 - Luksa Andric:
Cibona Zagreb ile kazandığı Euroleague tecrübelerini Beko Basketbol Ligi ve Eurocup'ta takıma yansıtmasını bekliyorum. Ama, Türkiye Kupasında biraz dağınık gördüm onu da. Faul problemi olan bir oyuncu. Aynı yapıdaki Ermal ile kilit maçlarda sıkıntı yaratabilirler. Toparlarsa faydası olacaktır.
#13 - Radoslav Rancik:
Fazla söze gerek yok. Yıllar sonra iki yıl üst üste sarı-kırmızı formayı giyecek bir basketbolcu. Tribünlerle kurduğu iletişim muazzam. Sezona çok iyi başlamadı ama oynadıkça açılanlardan. Shumpert ile sayı yükünü üstlenecektir.


#14 - Haluk Yıldırım:
Transfer olduğunda anlam veremedim ama Türkiye Kupasında gördüm ki, takıma lazım bir adammış. Takıma abilik yapacak ve kritik anlarda eli titremeden cezayı kesebilecek bir isim Haluk.


#16 - Evren Büker:
Medical Park Trabzonspor'a transfer olduğunda üzülmüştük, dönüşüne sevindik. Geçtiğimiz sezonun en iyilerindendi Evren. Bu sezon da iyi işler yapacaktır. Takıma geç katıldığı için sezona tutuk başladı ama açılması fazla uzun sürmez.


#19 - Sertaç Şanlı:
Bir başka geleceğe yatırım. 2,14'lük boyu ile önümüzdeki yıllarda uzun pozisyonunda sıkıntı yaşamamız olası ancak bu sezon çok süre alabilecek gibi değil. Kiralanması gündemdeymiş. Sertaç için hayırlısı olabilir.


#23 - Ermal Kurtoğlu:
Ermal de yurt içinden alınabilecek en iyi 3-5 uzundan birisi bence ancak kronik faul problemi ve istikrarsız oyunu soru işaretleri yaratmaya yetiyor. Efes Pilsen ile kazandığı Euroleague deneyimini takıma yansıtmasını bekliyorum.



Genel olarak bakıldığında, oyun kurucu ve uzun, daha doğrusu beş numara pozisyonlarında yetersiz bir kadro var diyebiliriz. Rochestie ve Tutku ile sezon bir şekilde geçer ama hedef play-off'un ötesi ise lider özellikli bir oyun kurucuya ihtiyaç var. Uzun konusunda da Andric, Rancik ve Ermal kötü uzunlar değiller belki ama Türkiye Kupasında alınamayan ribaundlar, bu bölgeye de bir takviye ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Oktay Hoca'nın gelişi ile takım oyunu ve savunma yönü kuvvetli bir takım izlemeyi bekliyoruz doğal olarak. Beşiktaş maçında bir devrede yenen 50 sayı, şahsım adına soru işaretleri yaratsa da Beşiktaş'ın dış atışlardaki olağandışı isabeti ve sonraki Oyak Renault ve Türk Telekom maçlarında alınan sonuçlar içimi biraz rahatlatmaya yetti.

Erdemir maçı ile açıyoruz sezonu. Tribünde olmaya çalışacağım, olamasam da ligin yayın hakkının Spormax'te kaldığı haberleri ışığında televizyondan seyretmeye çalışacağım.

Kazamız mübarek olsun!

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails