Sayfalar

Formalite Maçı 2 & Gerçek Sürpriz


Basketbol Şöleninde eleme turu maçları tamamlandı. 7/8 tahmin ile fena sayılmam sanırım. Turun en formalite maçlarından birinde Litvanya, Çin'i 78 - 67 yendi. Litvanya'nın daha rahat bir maç çıkarmasını bekliyordum ama Çin, hiç ummadığım kadar zorladı. Hatta ilk çeyrekte bir süre skoru önde götürdü, üçüncü çeyrekte de bir ara 3 sayıya kadar düşürdü farkı ama Kleiza tur bizim dedi. Maçı da 30 sayıyla tamamladı.


Günün ikinci maçı ise turnuvanın en zevkli mücadelesine sahne oldu. Maça savunmaktan çok atmak için çıkan iki takım vardı sahada. İlk çeyrekte potayı gören sayı yaptı, 25 - 25 ile toplamda 50 sayı oldu. İlk çeyrekte Prigioni'ye 2 faul yaptıran Huertas, Arjantin'in dengesini biraz bozduysa da Arjantin, Scola ve Delfino ile dengeyi sağlamayı bildi. Maçın geneline bakarsak, PG kalitesi kazanan tarafı belirledi diyebiliriz. Huertas çok iyi bir oyuncu hatta çok da iyi bir PG ama dün takımı oynatmak yerine kendisi oynayınca tek başına turu alamadı. Turnuvanın asist lideri tek asistini maçın bitimine 14 saniye kala yaptı. Öyle olunca da attığı 32 sayının bir önemi kalmadı. Arjantin'de Oberto, Splitter'i sahadan silerken, Prigioni ve Scola'nın ikili oyunları ile potaya çok rahat ulaştı. Basketbol basit oyundur, basit oynandığı zaman sayı bulmak da kolaydır. Arjantin dün yaşlı kadrosuyla bütün doğruları yaptı ve kâğıt üstünde favori olan Brezilya'yı eleyerek A.B.D.'ye rakip oldu. Scola çok özel bir oyuncu, inanılmaz yumuşak bilekleri var. Şut kaçırmazmış hissi veriyor insana. Delfino ise tam bir mancınık. Yayın gerisinden çok tehlikeli bir silah. Neticede Arjantin silahlarını doğru kullanarak istediğini aldı. Brezilya ise Huertas'ın tek başına kahraman olma sevdası yüzünden evine dönmek zorunda kaldı. Maçın sonucunu da yazalım tam olsun; 93 - 89.

Çeyrek final eşleşmelerine bakarsak;

Sırbistan - İspanya:

Kâğıt üstünde favori Sırbistan. Sert oyun tarzı ve Teodosic ve Krstic gibi iki etkili silahı ile yarı finale daha yakın takım. Ama İspanya da son şampiyon. Hafife almaya gelmez. Navarro'nun bu gidişe bir dur deme zamanı geldi de geçiyor bile. Favorim Sırbistan ama tercihim İspanya.

Slovenya - Türkiye:

Favorisi olmayan bir maç. Duygusal davranıp turu geçeriz derim ama Slovenya'nın etkili dış şutörlerine boş atış şansı bırakırsak evimizde yarı final göremeden tamamlarız turnuvayı. Dış atışları problemli olan ülkelere alan savunması ile zor anlar yaşattık ama Slovenler cezayı kesecektir. Dragic ve Lakovic'e birer pranga verip, top almalarını engellersek işimiz kolaylaşacaktır. Pota altında Slokar, Vidmar ve Brezec gibi etkili uzunları olmasına rağmen bu bölgede sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Özellikle, gazla çalışan Semih ve formda Ersan ile savunmada pota altını karartacağımızdan şüphem yok.  Tek çekincem kötü faul yüzdemiz. İş maç sonunda taktik faullere kalacak olursa yanarız. Hidayet'ten artan performansının devamını bekliyorum. Buraya kadar savunmamızla geldik, yine aynı disiplinli savunma ile bu turu da geçeceğimize inanıyorum. Bu maçta tribünler çok renkli olacak. Turnuvanın ev sahibi dışında en çok seyirciye sahip takımı olan Slovenleri susturabilecek miyiz bakalım?

A.B.D. - Rusya:

Favorisi belli olan bir maç. Amerika güle oynaya alır diyorum.

Litvanya - Arjantin:

Grup ve eleme turlarında çok zorlanmayan Litvanya ile dişi ile tırnağı ile kazıya kazıya gelen Arjantinin maçı. Litvanya'nın zorlanmadan gelmesi onlar için dezavantaj olacak gibi görünüyor, diğer tarafta ise hep temposu yüksek maçlar oynayan Arjantin'in de yaşlı kadrosu yorgun. Zevkli geçmeye aday bir maç. Favori belirlemek çok zor ama Arjantin alır gibi.

2 yorum:

cnyvz dedi ki...

abi çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık.
idrisk'ya cevap olarak; jasaitis takımda kalmayacak, acb'ye gidiyor. zaten yerine de shipp transferi yapıldı.

tillwedobetter dedi ki...

idris, bu maçta tek zorlanacağımız konu maç sonu oynayamamamız olur diye düşünüyorum. hem yunanistan maçı hem de fransa maçının sonunda zorlandık. bu maç da son dakikalara kalırsa gerçekten iyi miyiz test etme fırsatımız olacak. can'ın da dediği gibi jasaitis kesin olarak bizimle değil bu sene.

can, beğenmene sevindim. bizim maçı da beraber yorumlama fırsatımız olur inşallah.

Related Posts with Thumbnails