Sayfalar

Dünya Basketbol Şampiyonası - İkinci Günün Ardından

İkinci gün maçları da tamamlandı, gruplarda görünüm şöyle:

A Grubu:

Ürdün 65 - 79 Angola
Sırbistan 81 - 82 Almanya
Arjantin 74 - 72 Avustralya

Dün Avustralya'yı zorlayan Ürdün, Sırbistan'dan 50 yiyen Angola'ya yenilmiş. Turistik gezileri grup maçları ile bitecek anlaşılan. Almanya, Arjantin karşısında yapamadığı sürprizi Sırbistan'ı yenerek yaptı. Grubun en şaşırtıcı takımı olacak gibiler. Arjantin maç boyunca geride götürdüğü karşılaşmayı son dakikalarda kazanarak korkulu rüya görmekten kurtuldu ama dün Almanya, bugün Avustralya'nın bu kadar zorlaması iyiye işaret değil. Gruptan çıkacaklar belki ama sonrası karanlık görünüyor.

B Grubu:

Slovenya 77 - 99 A.B.D.
Hırvatistan 75 - 54 İran
Brezilya 80 - 65 Tunus

A.B.D. önüne geleni süpürmeye devam ediyor. Gizli favorim Slovenya'yı da rahat geçtiler. Hırvatistan da Amerika hezimetinin ardından moral düzeltti İran'la. Brezilya da Tunus'u rahat geçti beklendiği üzere.

C Grubu:

Çin 83 - 73 Fildişi Sahili
Porto Riko 80 - 83 Yunansitan
Türkiye 65 - 56 Rusya

Fildişi Sahili'nin yolculuğu grup maçları bitene kadar sürecek gibi. Çin'e de yenilerek durumlarını zora soktular. Yunanistan zorlanmaya ve kollanmaya devam ediyor. Bakalım salı bize karşı ne yapacaklar. 12 Dev Adam da emin adımlarla ilerliyor. Rusya maçından biraz çekiniyordum ama rahat geçtik. Hido ve Sinan maçın yıldızıydı.

D Grubu:

Litvanya 70 - 68 Kanada
Lübnan 59 - 86 Fransa
İspanya 101 - 84 Yeni Zelanda

Litvanya'nın Kanada'yı 1 basketle geçmesi enteresan olmuş. maçı seyredemediğimiz için neler yaşandı bilemiyorum. Dün Lübnan'a yenilen Kanada'nın Litvanya'yı bu kadar zorlaması beklenen bir şey değildi. Fransa, İspanya galibiyetinin morali ile Lübnan'ı rahat geçmiş. İspanya da Fransa maçının acısını Yeni Zelanda'dan çıkardı.

Gruplardan çıkacak takımlar konusunda bir sürpriz görünmüyor ama sıralamalar beklediğimden farklı oluştu şimdilik. Yarın canlı olarak Abdi İpekçi'deyim. Şampiyonanın havasını yerinde koklamak güzel olacak.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails