Sayfalar

Önce Kadınlar ve Çocuklar (Titanic mi bu?)


Bir çok düzenlemede olduğu gibi Fenerbahçe lehine uyarlanarak sezon başında değiştirilen seyircisiz oynama cezası, stadyumlardaki küfürün erkeklerden kaynaklanmadığını çok net çıkardı ortaya. Edilen küfürleri geçtim ortaya çıkan ses kirliliğinin de insanı futboldan soğutması işten değil. Vuvuzela 1, salt kadın taraftar sesi 2... O derece...

Dün akşam oynanan ve 0 - 1 Mersin İdman Yurdu üstünlüğü ile sonuçlanan BJK - MİY maçı da bu maçlardan biriydi ve maçı açmamla kulaklarımı tırmalayan sesle irkilmem bir oldu. Sahada oynanan oyunun doğasına aykırı tizlikte bir ses ve tehlikeli pozisyonlardaki çığlıklar eminim futbolcuların da konsantrasyonunu bozuyordur. Ama bu yazının asıl amacı tabi ki bu değil. Stadı dolduran kadın taraftarların koro halinde ettikleri küfürler aslında verilen bu cezanın erkek kadın ayrımı yapılmaksızın bütün seyircileri kapsaması gerektiğini gösterdi. Dün akşamdan bazı inciler:
  • Kuddusi n'oluyor, götün başın oynuyor!
  • Y*rr*ğımı ye Fener!
  • Maçın sonunda söylenen Ekinler Dize Kadar tezahüratı (içeriğini merak eden Google amcaya sorsun)
Tabi bunun yanında gayet medeni tepkiler de vardı; "Yeter, Yıldırım Demirören Yeter!", "Formayı çıkarın, çıplak oynayın!" (bundan biraz kıllandım ama neyse, art niyet aramamak lazım) gibi. Tabi bu sadece BJK taraftarına özgü değil. Bu uygulamanın ilk yapıldığı maç olan Fenerbahçe - Manisaspor maçının 61. dakikasında Fenerbahçeli kadın ve çocukların "İbne Trabzon, olamazsın şampiyon!" diye bağırdıklarını da biliyoruz. Anneler eve gittiklerinde çocuklarının ağzına biber sürdü mü acaba?

Bu saçma sezon, beraberinde getirdiği saçma uygulamaları (bu ceza olayı, play-off zırvası vs...) ile bir an önce bitse de biz de futboldan aldığımız eski zevki tekrar alabileceğimiz umudu ile önümüzdeki sezonlara baksak.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails