Sayfalar

Galatasaray 3 - 1 Samsunspor

İlk iki haftanın yıldızı.
Bu gidişle yazılarımı hep Melo Süsleyecek.

Aslan Arena'da coşarcıların aksine bu maçı kayıpsız atlatalım bana yeter diyordum maç öncesi. 1,5 olsun bizim olsun yeterdi. Belediye maçında macera arayan Fatih Terim Samsun maçına biraz daha mantıklı bir kadroyla çıktı. Servet'in sakatlığından da kaynaklanan bu değişiklik maçın başında iyi görüntü verdi. Ujfa stopere, Sabri de ait olduğu yere sağ beke geçince savunma biraz daha derli toplu göründü. Sol açıkta hakiki bir sol açık Riera olunca Hakan Balta bile dün gözüme güzel göründü. Dünkü kadronun tek defosu Eboue idi. Bu adamın jokerliğini ben çözemedim. Sol açıkta berbattı, dün sağ iç oynadı yine kötüydü. Sabri'nin zenci versiyonu gibi, sağ bekten çıkmamalı. Tek defo dedim çünkü oynadığı yerin adamı değil. Onun dışında Baros ve Kazım'ın formsuzlukları can sıkıcı.

Maç tempolu başladı ama hem Eboue'nin oynadığı bölgedeki verimsizliği hem de Riera'nın daha takıma alışamamış görüntüsü sonuca gidecek hamlelerin yapılmasına engel oluyordu. Baros'un da formsuzluğu cabası. İlk iki maç sonrası gördük ki Melo ve Selçuk'un orta sahadaki tamamlayıcı ismi ne Sabri ne Eboue. Hatta kadroda öyle bir isim yok gibi görünüyor. Yekta kendini toparlarsa belki...

Melo'nun deli cesareti ile vurduğu topa kadar üretilen tek pozisyon var onu da Kral çok kötü bir vuruşla heba etti. Gol gerçekten inanılmaz bir gol, Belediye maçında kaleye şut atmayan takımın bu maçta attığı 3 golden ikisinin ceza sahası dışından gelmesi sevindirici.

Skor üstünlüğü kurulduktan sonra 30 ile 45 dakikalar arası tek kale bir maç vardı ama sadece kuru gürültü. Maç Samsun yarı sahasında oynandı ama pozisyonsuz. Takımın üretkenliği çok düşük. Goller dışında akılda kalan 1-2 posizyon dışında tehlike yok rakip kalede. Devre arasına kadar da bu sıkıntı çözülecek gibi görünmüyor. Skor üstünlüğünü ele geçirmesine rağmen, takımın geçen seneden gelen kendine güvensizliği devam ediyor. Beraberlik golünden sonraki panik havasının sebebi bu. Sercan ve Elmander Allahtan bu ezik psikolojiyi bilmiyorlar da kilidi açmayı başardılar. Yoksa 0/2 ile lige başlamak işten bile değildi.

Sercan ve Elmander demişken; Baros'un bir süre dinlendirilmesi hem onun hem de takım için iyi olacak gibi. Şu haliyle takıma faydadan çok zarar veriyor.

2 - 1 üstünlük sağlandıktan sonra bile kendine gelememişti takım ki, Elmander'in biraz da sahtekarlık dolu oyununa Kuddusi gelince penaltı ve kırmızı kart maçı lehimize bitirdi. Elmander'in yüzüne darbe gelmemesine rağmen, yüzünü tutarak kendini yere atması attığı golü gölgeledi ne yazık ki. Penaltı ve kırmızı kart ise ağır bir karardı bana göre.

Penaltı atılırken, Selçuk daha topa gelmeden Melo Selçuk'un yanındaydı. Kurallar değişmediyse penaltının tekrarlanması lazımdı.

Netice olarak skor anlamında güzel, oyun anlamında ise vasat bir maçtı. Arena'da takımın coştuğu yanılgısına düşmemek lazım. Skor aldatıcı, Samsun 1 - 1'den sonra haddini bilerek oynasaydı Belediye gibi bizi üzebilirdi. Hafta içi maçlarının da başladığı şu sıkışık dönemi en az hasarla atlatmak hayrımıza olacak.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails