Sayfalar

Medical Park Antalyaspor 0 - 4 Galatasaray



Son yılların en baş ağrıtan deplasmanıydı Antalya. Mutlaka bir puan kaybı yaşar ya da eleme maçıysa elenir gelirdik. Bu sene böyle bir beklentim yoktu elbet ama top bu yuvarlak sonuçta, tek kale oynadığımız maçları abuk subuk yediğimiz gollerle kaybettiğimizi çok izlediğimiz için yine de çok rahat değildi içim. Milli maç arası mı demeli, takım daha oturmadı mı demeli, rehavet mi demeli bilmiyorum ama çok da iyi başlamadık maça. O alışıldık maç başı bunaltıcı baskıyı göremedik. Manchester maçının provası olamaz çünkü o maçta da başlar başlamaz pres gelecektir takımdan.

Tam maç sıkıntılı geçecek derken Amrabat ve Elmander'in akıl dolu paslaşması ve gelen gol ile düğüm çözüldü. Bu arada Amrabat elle asist yaptı, emek hırsızı mertebesine erişmiş midir acaba?

Golden sonraki oyun da çok farklı değildi belki ama o dakikadan sonraki oyun işte Manchester provası olabilecek nitelikteydi. Kontradan aranacak pozisyonlar Old Trafford'da silahımız olacak. Nitekim 2. golü Amrabat ile gelişen kontra atak sonucu bulduk. Amrabat demişken; kesinlikle çok yetenekli bir adam ama boş işlerle çok uğraşıyor ve çok konuşuyor. Sadece işini yapsa daha çok sevileceğini bilmeli. Devrenin sonunda gelen kırmızı kart da maçı bitirdi zaten. Kırmızı haklı mıydı haksız mıydı konusu çok abes bir konu. Bilerek basmadı diyenler var ama kırmızı sadece basmayı kapsamıyor, sonrasındaki ölçüsüz tepki de var içinde.

Ufak ufak oynayanlardan bahsetmek gerekirse; Muslera hâlâ tutukluğunu atmış değil. Geçen sezon da böyle başladığı için çok dert değil ama CL maçlarının başladığı şu dönemde biraz toparlanması hem kendi hem takım adına daha iyi olacak. Cris ilk maçında fazlasıyla güven verdi, her iki ayağına da hakim. Ujfa'yı aratmayacak gibi. Burak'a emek hırsızı diyenler kalecinin darbesine rağmen düşmemek için çaba sarfettiğini gördüğünde ne düşündüler acaba? Yüzleri kızardı mı diye sorasım geliyor ama sonra hatılıyorum yüzsüz olduklarını. Burak oyunda olduğu sürede 3 tane süper şut yolladı kaleye. Birincide kaleci şanslıydı top direkten döndü, ikinciyi durduramadı ama üçüncüde iyi yer tutmuştu. Frikik dışındaki şutları kaleye paralel giderken çıkardığını herkes farketmiştir, bu şutun zorluğunu futbol oynayanlar iyi bilir.

Neticede Manchester maçı öncesi 4 gollü 3 puan moral oldu. İmparator'un da dediği gibi, oraya yenilmekten korkmadan gidecek bu takım, alışageldiği üzere. Oradaki maç - klasik tabirle - 3 ihtimalli bir maç. Kazanabiliriz de kaybedebiliriz de. Her halukarda ortaya bir karakter koyacağımıza eminim.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails