Sayfalar

Fatih Terim'e Açık Mektup


Amaçlarının Türk futbolunun geleceği olmadığını çok iyi biliyoruz. Eğer öyle olsaydı; boğazına kadar pisliğe batmış Türk futbolunu kurtarmak için çok kritik bir dönemde göreve gelen mevcut Türkiye Futbol Federasyonu, Türk futbolunun geleceği ve prestiji için karar vermek yerine, yapılanları alelacele örtbas etmeye çalışmaz; kanun önünde, Avrupa futbolunun patronu UEFA nezdinde suçlu bulunanları "şike sahaya yansımadı" gibi komik bir ifadeyle aklamaya çalışmazdı.

Amaçlarının Türk futbolunun âli çıkarları olmadığını çok iyi biliyoruz. Eğer öyle olsaydı; Süper Lig’deki on yedi takımın karşı çıktığı yabancı sınırlaması kuralını sırf tek bir takım öyle istiyor diye ısrarla uygulamaya çalışmazlardı.

Geçen sezon “kalıp savaşacağım” dediğin o insanlar, bugün kendi koltuklarını kurtarmak için senin isminin arkasına sığınmak istiyor. Sudan sebeplerle haftalarca seni tribüne mahkum eden o insanlar bugün kapında yatıp kalkıyor. Türk futbolunun âli çıkarları için senin görüşlerine değer vermeyen o insanlar bugün afili yalanlarla seni kendilerine kurtarıcı yapmak istiyor. Düştükleri dibi görünmez çukurun en karanlık noktasında, senin milli hassasiyetini kullanarak, seni kendilerine kalkan yapmak istiyor.

Bizler; sen A Milli Takım Teknik Direktörüyken, maaşından bahis açıp, yerine gelen ve senden üç misli daha fazla maaş alan Hiddink’in maaşını sorgulamayanları unutmadık! Maaşınla ilgili TBMM’ye soru önergesi verenleri unutmadık!

Bizler; sen A Milli Takım Teknik Direktörüyken, ülke tarihinin açık ara en başarılı hocasını ailesi üzerinden yıpratmaya çalışanları unutmadık!

Siyasi otoriterin sporun tüm hücrelerine nufuz ettiği bu dönemde üzerinde oluşan baskının farkındayız. Milli hassasiyetini kullanarak seni Galatasaray’dan koparmak için oynanan bu oyunun farkındayız. Bu baskılar karşısında dimdik duracağını da çok iyi biliyoruz.

Sen, “Galatasaraylı Fatih yuvasına dönmüştür” dediğin gün, senelerdir göğüs kafesimize sıkışıp kalmış Galatasaraylılık ruhunu özgür kıldın. O günlerde kurulan büyük hayallere iki senedir durmaksızın yürürken hiçbir şeyin buna engel olamayacağını biliyoruz. Bizler bu ülkeye bir gün Şampiyonlar Ligi Kupası’nın geleceğini ve o kupanın da senin ellerinde havalanacağına tüm Galatasaraylılık ruhumuzla inanıyoruz.

Bizler; Fatih Terim’in adaletin olmadığı yerde olmayacağını çok iyi biliyoruz.


Bizler; Fatih Terim’in sadece olması gereken yerde olacağını çok iyi biliyoruz.

Bizler; “Demek ki yüzüncü yılda Galatasaray'ın başında olmak bize nasip değilmiş” dediğin gün boğazımıza kancalanan o şeyi hiç unutmadık!


Kendini Galatasaray’a adamış ve bu ailenin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duymuş birinin Galatasaray’dan vazgeçeceğine hiçbir zaman inanmadığımız gibi “seni sevenleri üzmeyeceğine” de gönülden inanıyoruz.

Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Galatasaray Taraftarları

rerererarara.net


0 yorum:

Related Posts with Thumbnails