Sayfalar

Galatasaray 1 - 1 Schalke 04



Drogba ve Sneijder takviyeleri ile tavana vuran götümüzü daha 1. dakikada indiriyordu Schalke. Erken uyarıydı bu ama çok da dikkate almadık. Golü bulduk ama Schalke'nin direği yalayan 2 topu var ki turu burada bırakmış olabilirdik. Tabi aynı şekilde, Hamit Ünal Karaman'ın milli takımda İngiltere'ye atamadığı gole özenmeseydi, 2 - 0'ı bırakın çevirmeyi Schalke turu burada bırakacaktı.

Sneijder, Drogba ve Burak'ı 11'de görünce Hollandalı'nın sol kanatta oynamasını beklemiyordum açıkçası. Fizik eksiği olan bir oyuncunun vekaleten bek oynayan bir adamın önünde oynaması o kanadın felç olması demekti. Nitekim ilk yarı otoban olan sol kanadımız ikinci yarı Amrabat'tan sonra muazzam bir Riera performansı izletti bize. Amrabat'ın girişi savunma anlamında olumlu etki yarattı ama Sneijder - Amrabat değişikliği neresinden tutsan elde kalan bir değişiklik. Özellikle ilk yarıda doğru atılamayan paslar nedeniyle giremediğimiz karşı karşıya pozisyonları düşündüğümüzde, bu pasları en iyi verebilecek olan adamı kenara alıp ne işe yaradığını hâlâ anlayamadığım Amrabat'ı oyuna almak takımın oyun zekasını oldukça geriye çekti.

Golü erken bulunca takıma gelen güven bize pahalıya patladı diyebiliriz. Gole kadar ve golden sonra dahi çok tehlikeli pozisyonlar yaratan Schalke'nin üzerine bu kadar cesurca gitmek çok akılcı bir iş değildi. Önde olduğun bir maçta kontradan gol yemek Şampiyonlar Ligi seviyesindeki bir takıma yakışmıyor. Dany'nin çok büyük hatası var ama sanki gol atmak zorundaymışcasına yüklenmeye gerek var mıydı tartışılır.

Melo'nun Beşiktaş maçında uğradığı haksızlıktan sonra Melo'yu göndermeye çalışanlar ne kadar gerekli bir oyuncu olduğunu bir kez daha anlamışlardır herhalde. Özellikle ilk yarı Selçuk'un da yardımıyla harika savunma yaptılar. Selçuk zaten maçın adamıydı bana göre. 

Hamit'e zaman lazım diyenin ağzına kürekle vuracağım bundan sonra. Sezon bitti biz hâlâ Hamit bekliyoruz. Sezonun fiyaskosu Hamit, yüzyılın kazığı Amrabat, sbt... Bir de Eboue girdiğinde Sabri'yi ileri çıkarmak yerine Eboue ileride denenebilir miydi acaba diye düşünmeden edemiyorum.

Karalar bağlanacak bir durum yok ortada. Neticede bu adamlar gruplardan yenilgisiz çıkmış bir takım. 2 transferle turun favorisi olunmuyor bunu sahada gördük. Her şey ortada henüz. Sözüm ona deplasmanda yine kendi seyircimizin önünde oynayacağız. Dünkü gibi ya herro ya merro deyip saldırırsak hüsran olur. Süper Final'de Fenerbahçe'ye karşı oynanan oyun gibi sabırlı bir oyun lazım ikinci maçta. Bir tane sıkıştırır turu kaparız. 

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails