Sayfalar

Bir Günah Keçisi: Engin Baytar


Şu hareketin savunulacak ya da mantıklı olarak açıklanabilecek hiçbir tarafı yok. Kimse de ceza almasın demiyor zaten ama 11 maç nedir a Fenerasyon? Elalemin belgeli ispatlı şikeciliğini hasır altı etmek için binbir dümen çevirirken bir futbolcunun haksızlığa isyanının bedeli 11 maç mıdır? Normal şartlarda 11 maçtır evet ama bu ülkede değil. Emre Belözoğlu diye bir varlık tanıdı bu ülke, her maç hakem tartaklayan, ırkçılık yapan, tribünlere el hareketi yapan. Aldığı en büyük ceza (ya da ödül mü diyelim) sarı karttır. Sizin içinizdeki insanlık ölmüş, insaf hiç kalmamış. Kokuşmuşsunuz. Lanet olsun böyle düzene...







Teknolojiden Anlayan Kedi Pati

 

İnternete alıştın mı bırakması çok zor. Sadece evde ve işte olması yetmemeye, trafikte şurda burda beklerken de ihtiyacını duymaya başladım.

Ne alayım, nasıl edeyim diye kendi kendime bakınırken aklıma bir arkadaşımın tavsiyesi geldi. Cep telefonu ihtiyacı içindeyken telefonun modelini aratmış, karşısına türlü türlü videolar gelmiş. Bir grup teknoloji sever insan yeni çıkan telefonları deneyerek yorumlarını videoya kaydedip paylaşıyorlarmış.

Ben de durur muyum, hemen başladım aramaya. Karşıma çıkan ilk 1-2 videodan sonra öyle bir videoya denk geldim ki, bu telefonu Pati bile kullanabiliyorsa ben çok rahat ederim dedim. Pati kim mi? Pati bir kedi, evet evet bildiğiniz kedi. Türlü türlü numaraları, sevimlilikleri ile bir MaxiPLUS 5’i kutusundan çıkarıyor, oynuyor, sahibiyle beraber inceliyor. Hele film seyrederken karşısına çıkan köpekten korkması anlatılmaz yaşanır.

Kıssadan hisse, size tavsiyem, bu videoyu izleyin. Pati sizi çok şaşırtacak, emin olun.

MaxiPlus5 hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Galatasaray 3 - 2 Fenerbahçe (Varan 1)



Yazmaya yazmaya yazmayı unutmuşum, bir yerden başlayalım bakalım gerisi gelir herhalde.

Hazırlık döneminde izleme fırsatım olmamıştı takımı. Bu maç öncesi sadece yazılanlardan aklımda kalanlar vardı takımla ilgili. Bendeki sorular ise forvette kim nasıl oynayacak? Melo'suz orta saha nasıl olacak? ve Yeni transferler ne durumda? idi.

Forvette Umut ve Elmander Hakan Şükür X 2 press gücü yaratınca ilk yarıda çok fazla net pozisyon yakalandı. Fener Balı devredeydi evet ama burada - FM tabiriyle - finishingi yüksek bir striker ihtiyacı olduğu açıkça çıktı ortaya. Elmander'in Bekir'in geri pasında kaptığı topu gol yapamayan Umut ve bire birde topu dışarı atan Elmander bize bu sene çok saç baş yoldurur gibi görünüyor. Her iki pozisyonu da Necati yazardı tabelaya diye düşünüyorum.

Melo'suz orta saha balkonsuz eve benzer demeyeceğim ama etkisini yeterince hissetirmediği kesin. Selçuk kendi ceza yayına kadar gelip top almak zorunda kalmasına rağmen Umut'a 2 adrese teslim asist yaptı ki Melo olsaydı bunların sayısı muhtemelen artardı.

Yeni transferlere gelecek olursak; Dany bir Ujfalusi değil belki ama özellikle ligde Ujfa'yı dinlendirebilecek iyi bir yedek olur gibi geldi bana. Şampiyonlar ligi için yeterli değil (şimdilik diyerek cümleyi açık bırakalım). Hamit boşa geçen bir sezonun etkilerini atmaya çalışıyor üzerinden. İyi ya da kötü bir izlenim edinemedim ama adı Hamit Altıntop illa ki faydalı olacaktır. Umut gecenin adamıydı. 2 gol attı ve penaltıyı da yaptırdı. Tek başına Bekir ve Egemen'i hallaç pamuğu gibi attı. Elmander ile öldürücü bir press gücü oluşturdular ama ah bir de yakaladı mı affetmese. Amrabat son 20 dakika oynadı ve o girdiğinde 10 kişi olmamıza rağmen kendine uygun alanları buldu ve 2 tane asiste yakın top verdi ki birini Aydın yine bir Fenerbahçe maçında kaçırdığının karbon kopyası şeklinde değerlendiremedi. Kendisini gösterbe çabası içinde, çok fazla kasmasına gerek de yok aslında. Oyununu oynasın yeter. Taraftar zaten çoktan sahiplendi Amrabat'ı.

Gecenin olayına gelirsek, Engin'in hareketi hiçbir mantıklı gerekçe ile açıklanamaz. Hakem kötü yönetti evet ama bu bir bahane olamaz yaptığı harekete. Fatih Terim'den cezasını bulacaktır zaten. Bize bekleyip görmek düşer.

Cüneyt Çakır için ise söylenecek bir şey yok. 1 ay önce Avrupa Şampiyonasında yarı final yönet sonra gel süper kupayı yöneteme. Çok etkide kaldığı açık. Yurtiçinde büyük maçları kaldıracak kapasitede değil. Yetenek olarak değil mental olarak. O yüzden de Süper Lig'de 4 Büyüklerin (adı kaldı yadigar, tek büyük var o da Galatasaray) maçlarına verilmemesi kendisi için hayırlı olacaktır.

Sezona kupa ile başladık, bu varan 1. Devamı da gelecek, özlenen 96-2000 Galatasaray'ı yakında vizyona girecek.

Karanlıkta olmaz dediler aydınlıkta da kaldırdık... Kupayı yahu :)

Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İster misin?



LÖSEV, Türkiye genelinde yaklaşık olarak 11.500 lösemili aileye mutluluk kolileri dağıtıyor.

Vakıf, zorlu tedavi sürecinden geçen lösemili ve kanserli çocukların moral kazanmaları için Türkiye’nin dört bir yanında Ramazan’da iftar yemekleri de düzenleyerek yüzlerce aileye ulaşıyor. Eğer sen de bir koli mutluluk armağan etmek istersen farklı paketlerdeki yardım seçeneklerinden en uygununu seçip bu kutsal ayda desteğini gösterebilirsin.

Detaylı bilgi için www.losev.org.tr sitesi veya www.facebook.com/losev0660 Lösev Facebook sayfasını ziyaret edebilirsin. Lösev’i Twitter’da da @losev1998 hesabından takip edebilir, #LosevHayatVerir hashtag’i ile paylaşımlarınla destekleyebilirsin.


Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

Basketbolda Genç Yetenekler Keşfediliyor!



Basketbol benim için bir tutku ve bu tutkumu herkes görmeli diyorsan; Nike senin için burada...

Basketbolda sıkı bir rakip olduğunu ve kazanmayı herkesten çok istediğini biliyoruz. İyi oynuyorsun, kendine güveniyorsun ve hayallerindeki basketbolcular gibi büyük oynamak istiyorsun...

Basketbol tutkun için yapman gerekenler 3 ayrı şehirde yapılacak seçmelere katılarak, kendini basketbol dünyasına kanıtlamak. Sinan Güler gibi tutkunu içinde hisset, mücadele et ve oyununu herkese göster,  sadece profesyonel basketbolcuların tecrübe ettiği Amerika hayaline bir adım daha yaklaş.

Yeteneklerini herkesle paylaşıp beğeni toplamak istemez misin? Şut at, turnikeye çık ve top hakimiyetini video ve fotoğrafla kanıtlayıp kendi sesinle profilinde yayınla, arkadaşlarınla anında paylaş.

Hayal ettiklerin için seni burada bekliyoruz: http://www.facebook.com/nikebasketballturkiye/app_328774483875994

Bir bumads advertorial içeriğidir.
Related Posts with Thumbnails