Sayfalar

Galatasaray 1 - 2 1461 Trabzonspor

Bence maçın adamı. Eğer maçın adamı savunma adamıysa sıkıntı büyük demektir.
"Olur öyle top bu" der Captano hep ama bu maç o maçlardan değil. Maç sonu rakibi küçümsemedik diyor Fatih Terim. Sahadaki kadro ve oyun tam tersini gösteriyor.

Rotasyon yapayım derken dozunu kaçırınca elin oğlu acımıyor. Aslında rotasyon olmayan bu rotasyon çakması ile Balıkesir'i yenersin belki ama 1461 Trabzon taş gibi takım, hafife alırsan seni şikecilerin diline düşürür. 11 benzemez anca bu kadar oynardı, daha fazlası daha alt seviye takımlarda işe yarar. Hani sezon başı transferler yapılır, hazırlık kamplarında amatör küme takımlarıyla maçlar oynanır 0 - 0 filan biter ya, işte aynı hikaye. Oyuncular sadece antrenmanda birbiriyle beraber oynamışsa maç performansı anca bu kadar olur.

Hamit ile geçirmeye başlayım. Geldiğinden beri top oynamıyor, bir iki göz boyama maç dışında - ki o maçlarda da ben göremedim Hamit'i - takımın sağ taraftaki el freni. Aynı el freninin soldaki ismi ise Amrabat. Bu maçlarda bile oynayamayacaklarsa hangi maçta katkı bekleyeceğiz acaba? Çağlar Birinci diye bir adam var. Bu adama karşılık Semih'i kaybediyorduk, inanabiliyor musun Haşmet? Hele Cris, bu sezon hatasından gol yemediğimiz maç yok sanırım. Kulübeye mahkum Gökhan Zan muazzam top oynadı mesela akşam. Sakatlığı olmadığı zaman Türkiye'nin üst düzey stoperlerinden ama biz allahlık Cris'e güveniyoruz. Bitmedi, Emre Çolak var mesela. Top geveleme ustası. Önce kendine çalım atıyor sonra rakibine çalım atmaya çalışıyor, becerirse durup bir daha aynı rakibi geçmeye çalışıyor. Tam dayaklık, sahadakilerin sabrına hayranım bu konuda. Sabri yine elinden gelenin fazlasını yaptı, bazı maçlar kadroda bile olmuyor ya, bu Sabri'ye yapılan çok büyük bir ayıptır. 11 olmasa bile sahaya çıkmayı hak ediyor. Neyse uzatmayalım...

Maç sonu sosyal ağlarda hemen Türkiye Kupası tü kakacılar türedi. Neymiş efendim zaten 14 tane varmış da olmayanlar alsınmış biraz da. Yok ya?! Ezik edebiyatıdır bu. Fenerbahçe'nin 30 yıl alamadığı kupaya önemsiz muamelesi yapmasından ne farkı var? Galatasaray mücadele ettiği tüm kupalara taliptir. Tabi burada "mücadele" anahtar kelime. Dün akşamki gibi ruhsuz oyunun mazereti olamaz. Son 20 dakika oynanan top 70. dakikaya kadar neden oynanmaz asıl soru bu. 2 tane yedikten sonra çıkarmaya kasmanın mantığı nedir. Allahtan futbolun adaleti varmış da dün akşam maç dönmedi. Yazık olurdu gerçekten. Maç geneli hak edecek oyunu oynamış olsak eminim Aydın ve Cris'in direkten dönen toplarından en az biri içeri girerdi.

Fenerbahçe maçını kazanın bunu telafi edin diyenler var ama o maçla bu maçın alakası yok. O maç kendi içinde değerlendirilmeli bu maç kendi içinde. Sonuçta Fenerbahçe'yi yenince kupada gruplara almayacaklar bizi. Bu maç gitti gider. Geçmiş olsun...

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails