Sayfalar

Braga 1 - 2 Galatasaray



Hafta sonu Gaziantep karşısında kaybedilen 2 puanı futbolcuların aklı Braga maçında diye yorumlamıştık ve ben, "ManU nasıl olsa Cluj'u yenecek akıllar neden Braga'da olsun, yenilsek de çıkıyoruz. Asıl önemli olan ligdeki maçı kazanmak." diye bu duruma sinirlenmiştim. Bu saçma düşüncemi bana yedirdikleri için önce Alex Ferguson'a sonra da İmparator'a müteşekkirim. Her maç kendi içinde önemlidir tabi ama kaybettikçe lider kalmaya devam ettiğin bir lig maçındansa tamam mı devam mı maçının kazanılması çok daha önemli tabi.

Fatih Terim aforizmalarının gerçeğe döndüğü bir maç oldu yine. Geçen sene süper zırvanın son maçında Kadıköy'e giderken "Galatasaray istediğini istediği yerden alacak güce sahiptir." demişti ve o maçı gerektiği gibi oynayarak Şampiyon olmuştuk. Bu maçta da bunu yaptık ve turu aldık.

Maç aslında çok da iç açıcı başlamadı. Braga'nın Cluj'a tur hediye etme hevesi ve iştahı karşısında yapılan acemice top kayıpları hep kalede tehlike yarattı. Uzun bir süre futbol tanrısının korumasında idare ettik ama Melo'nun amatörce ıskasına futbol tanrısının bile yapacağı bir şey yoktu. Sonrasında soyunma odasına başka gol yemeden girdiğimize dua ettik. Bu saçma sapan futbol yüzünden ilk yarı ismini en çok duyduğumuz isim Semih oldu. Allahtan hatasız oynadı da ikinci yarı sadece 1 golü çıkarmaya çalıştık.

Yılmaz'lar
İkinci yarıya iki pırpır adamla başlayan Terim orada maçı aldı. İki hızlı adamın girmesiyle kanatlara canlılık geldi ve Amrabat'ın geldiğinden beri ikinci olumlu hareketi ile kafa golü atamayan(?) Burak beraberliği sağladı. İlk olumlu hareketi de ıslak Cluj maçında yine Burak'a attırdığı kafa golüydü zaten. Burak konusuna yazının sonunda yine değiniriz. Old Trafford'daki yatışın da etkisi ile artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz gerektiğini anlayan takım top oynamayı da hatırladı ve Melo'nun şutunu takip eden Aydın jübilesini Galatasaray'da yapmayı garantileyen golü attı.

Avrupadaki taraftar > Arena'daki taraftar
Şimdi büyük bir keyifle 20 Aralık'taki kura çekimini beklemeye başlayabiliriz. Kim gelsin? Şu gelsin, bu gelsinler havada uçuşuyor. Bize kimin geleceği bir yana bütün grup birincileri bizi istiyordur şimdi.

Cluj maç sonrası timsaha yatmış diye duyduk. Bu 1907 senesinde bir sıkıntı var sanırım. O sene kurulan takımlar timsaha yatmaya çok meyilli. Allah akıl fikir versin ne diyim.


Burak Yılmaz konusunu unutmayalım bitirmeden. Kolpa yine golünü attı. Bana nazire yaparcasına güzel goller atmaya devam ediyor. Ama hala ısrar ediyorum top kontrolü 0 (yazıyla sıfır). Aldığı topların %90'ını eziyor. Kafayla gol atmayı öğrendi. biraz da top kontrolü öğrensin allayıp pullayıp satarız İspanya'ya :) Dediğim gibi, ben beğenmeyim de o gol atsın yeter ki.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails