Sayfalar

Avrupa Mesaisi - Top 16 Altıncı Hafta Programı

EUROCUP:

20:30 Asefa Estudiantes - Galatasaray Café Crown (GS TV, Eurosport 2)

Eurocup'taki son temsilcimizin son maçı. Formalite ve prestij maçı olacak bu maç ancak Estudiantes'in grup liderliği için yenilmemesi gerekiyor. Bizim için angarya, onlar için liderliği perçinleme maçı. Takımın nasıl bir psikolojiyle gittiğini bilmediğim için bir yorum yapamıyorum. Umarım kazanıp, Avrupa'yı galibiyetle kapatırız.

EUROCHALLENGE:

21:30 Dexia Mons-Hainaut - Pınar Karşıyaka

Karşıyaka'nın durumu biraz karışık. Şurada bahsetmiştim, tekrarlamaya gerek yok. Özet geç lan piç diyenler için de 23 sayıdan fazla farklı yenilmediği sürece elenmeyeceğini söyleyelim. Maç yayını ile ilgili Mixbasket'te şöyle bir post var. İzlemek isteyenlerin ilgisini çekecektir diye düşünüyorum.

Bornova Belediye 72 - 92 Beşiktaş Cola Turka


Bu hafta sonu yerinde izlediğim maçlardan birisi bu karşılaşma. Semtin takımı Bornova için tribündeydik ama iki takım arasında da bariz kalite farkı vardı. Maç Ege Üniversitesi Spor Salonunda oynanınca takım ve taraftar kaynaşma ve bütünleşme fırsatı yakalamış. Halkapınar Spor Salonu o kadar büyüktü ki, 5000 kişi bile gitse salonda kayboluyordu. Bu bağlamda Bornova Belediye için olumlu bir gelişme diyebiliriz Ege Spor Salonu.

Karşılaşma başladığında Beşiktaş zaten mutlak favoriydi ve bunun gerekliliklerini de yerine getirmeye başladı. Ön alanda baskı yaptılar, men to men'de rakibin karşısında kaldılar, bir ara alan savunmasına dönüp onda da etkili oldular. Diğer yarı sahada da inanılmaz yüzdeli oynadılar, özellikle Kemp hiç kaçırmadı. Arka arkaya üçlükleri yolladı Bornova potasına. Maç zaten daha ilk periyotta bitti. Çeyrek skoru 19-32 Beşiktaş lehineydi.

İkinci çeyrekte de benzer görüntüler izledik. Beşiktaş vurdu, Bornova direnç göstermeye çalıştı. Fark bir ara 22 sayıya çıktı. Maçın genelinde bu sıkıntı vardı ancak özellikle bu çeyrekte Bornova hiç kat savunması yapmadı. Bunu çok yi gözlemleyen Ergin Hoca kısaları kat ettirerek 4 hücumdan sayı çıkardı. Beşiktaş'ın yüzdeli oyunu da devam edince devre 33-52 Beşiktaş lehine sonuçlandı.

İkinci yarıda artık kaybedecek bir şeyi olmadığını anlayan Bornova Belediye tempoyu yükseltti ve bundan sonuç aldı. Yarı sahada tempolu hücum eden Bornovalı oyuncular çemberi daha fazla görmeye başladı. Özellikle üçüncü çeyrekte Ffriend inanılmaz bir oyun oynadı. Bütün reboundları iki pota altında da topladı. Onun rebound katkısı sayesinde Bornova farkı 8 sayıya kadar çekmeyi başardı. Ancak maçı birlikte izlediğim arkadaşıma da söyledim; geriden gelmeye çabalarken çok efor sarfettiler ve yoruldular. Eğer takımlar denk kalitede olsaydı geriden gelen avantajlı olurdu ancak aradaki kalite farkı Bornovalıların yorgunluğuyla birleşince Beşiktaş maçın kontrolünü tekrar eline aldı. Bu çeyrekte bir ara oyun gereğinden fazla sertleşti. Ffriend ve Beşiktaş uzunları kavga noktasına geldiler. Hatta bir pozisyonda Bekir Yarangüme'de sertlikten nasibini aldı ve sakatlanarak oyuna devam edemedi. Üçüncü çeyreği Beşiktaş 53-69 önce tamamladı.

Son periyot zaten çok yorulan Bornova için bitse de gitsek periyoduydu. Tempo iyice düştü. Beşiktaş istediği gibi oynuyordu. Bu formalite periyodunun sonunda maç biterken Beşiktaş 20 sayılık farkı yakalamış ve galibiyete uzanmıştı.

Kemp ve Serkan bu maçta inanılmaz yüzdeli oynadı. Hatta Serkan Erdoğan hayranı arkadaşım bir ara 'aa 2 şut kaçırdı lan' falan dedi; o derece sıcaktı iki oyuncu. Zaten Kemp 35, Serkan 18 sayıyla tamamladı karşılaşmayı. Bornova cephesinde akılda yer edecek tek oyuncu Ffriend'di. Bütün reboundları topladı ve pota altında sağlam bir direnç gösterdi. Ergin Ataman güzel bir takım yaratmış. Özellikle geldikten sonra transfer ettiği Serkan, Kemp ve Hüseyin'den rotasyonda çok güzel faydalanıyor. Bu yapının devamında Beşiktaş seneye daha etkili bir takım olacaktır.
Related Posts with Thumbnails