Sayfalar

Avrupa Mesaisi - Top 16 Beşinci Hafta Sonuçları

EUROCUP:

Galatasaray Café Crown 54 - 64 Pepsi Caserta:


Avrupa macerasının sonu oldu bu maç. Dün maç öncesi iyimserliğim ilk yarı bittiğinde yerle bir olmuştu. Felaket bir ilk yarı izledik Ayhan Şahenk'te. Galatasaray adına tabi ki, Caserta da ise işler gayet yolundaydı. Pota altına çok güzel toplar iniyor, yüzdeli atışlarla fark açılıyordu. Biz ise bu bölümde hem potaya hem de birbirimize yabancıymış gibi oynuyorduk. Sanki o salonda antrenman yapan takım Galatasaray değil de Caserta'ydı. Oyuncuların birbirine olan yabancılığı ise hücumdaki top kayıplarının en büyük sebebiydi. Bu bölümde rakibin alan savunmasını bir türlü çözemedik. Dışarıdan şut sokamayınca savunma daha çok gömüldü ve drive etmek isteyene de alan kalmadı doğal olarak. Koca ilk yarı boyunca - Tutku'nun son saniyede orta sahadan salladığını da sayarsak - 0/11 üç sayı isabeti ile oynadık.  Şutların girmemesini geçtim, savunmayı delmek için penetre eden de olmayınca karambol bir basketbol çıktı ortaya. İlk yarı adına Galatasaray'da tek olumlu istatistik 8/1'lik hücum ribaundu üstünlüğüydü. Tabelada ise 20 - 41 yazıyordu.


Soyunma odasında Oktay Hoca ne yaptıysa, ikinci yarıya gerçek Galatasaray çıktı. İnanılmaz bir çaba ile 16 - 1'lik seri sonucunda farkı 6 sayıya kadar indirdik. İlk yarı girmeyen üçlüklerin girmeye başlaması ve savunmada kazanılan topların hızlı hücumlarla sayıya dönüştürülmesi farkı eriten başlıca faktörlerdi. İlk şoku atlatan Caserta'nın tekrar doğruları yapmaya başlaması ve Tutku ile Doornekamp'ın aldığı karşılıklı teknik faul hızımızı düşürdü ve son çeyreğe 12 sayılık Caserta üstünlüğü ile girildi: 40 - 52. Son çeyrekte, üçüncü çeyrekteki kadar olmasa da yine mücadele vardı. Maçın dönememesinin - bence - üç kritik noktası vardı ki bu üç noktada da başrolde Andric vardı. Önce hatalı yürüme yaptı, sonra hücum faul ve arkasından da 0/2 serbest atış ile geri dönüşümüzü engelledi belki de. Maç da 54 - 64 sona erdi. İlk yarıda yediğimiz 21 sayı farkı çıkaramadık ne yazık ki.


Son haftaların formda oyuncusu Ermal'in bu maçta yokları oynaması da bizim adımıza gecenin kötü geçmesine neden oldu aynı zamanda. İyi bir Ermal Caserta'nın bizi kendi silahımız olan pota altı sayıları ile vurmasına engel olabilirdi. İstatistiklere baktığımızda potaya rakipten daha fazla gitmemize rağmen, düşük şut yüzdemiz nedeniyle bu maçı çeviremediğimizi görüyoruz. Rakipten 4 fazla iki sayı (42/38), 2 fazla üç sayı (20/18) girişiminde bulunmamıza rağmen isabet oranında geride kaldığımız için istediğimizi alamadık. Maçtaki en ilginç istatistik, ilk yarı 4/9 ile oynayan Casertalı oyuncuların ikinci yarı 0/9 atması; bizim ise ilk yarı 0/11'den sonra 3/9 atmamız. Demek ki o potada bir keramet var :) maç sonunda ribauntlardaki ezici üstünlüğümüzü (44/33) skora yansıtabilmiş olsak bile bu maçı çok rahat kazanabilmemiz gerekirdi. Özellikle 20/10'luk hücum ribaundu üstünlüğü ile rakipten 10 fazla ikinci top şansı elde etmişken bunu avantaj olarak kullanamamak çok kötü. Shumpert'ın 15 sayı, 13 ribaunt ile double-double yaptığı maçın diğer skorerleri ise 13 sayı atan Eric Williams ve 10 sayı atan Lukasz Koszarek. 


Maç öncesi yazımda, bu maçı kazanalım ihtimalleri sonra konuşuruz demiştim ama Asefa Estudiantes CEZ Nymburk'u 86 - 88 yenince artık bir ihtmal daha kalmadı. Elimizde sadece Beko Basketbol Ligi kaldı, bakalım orada nereye kadar gidebileceğiz.

EUROCHALLENGE:

KK KRKA Novo Mesto 86 - 81 Pınar Karşıyaka:


Top 16 Grubuna 3/3 yaparak başlayan Karşıyaka üst üste iki mağlubiyetle grup liderliği şansını zora soktu. Karşıyaka'nın maçlarını seyredemediğimiz için istatsitikler üzerinden konuşuyoruz. İlk iki çeyrekte toplam 52 sayı yiyen İzmir ekibi son çeyrekte attığı 30 sayı ile geri dönüşe yeltendiyse de başaramamış. Daha detaya indiğimizde ribauntlarda yazan sayıları görünce şaşırmamak elde değil. 40/19'luk KRKA üstünlüğü var bu alanda ve KRKA'nın sadece hücum ribaundu sayısı 20, Karşıyaka'nın toplam ribaunt sayısından fazla. Bunun dışında KRKA'nın Karşıyaka potasına 61 şut attığını görüyoruz, Karşıyaka'nın buna cevabı ise 49. Maçın çok sert geçtiğini de yapılan faullerden ve serbest atış sayılarından anlayabiliriz. KRKA 37, Karşıyaka ise 35 kere gitmiş serbest atış çizgisine ve Karşıyaka'da 4 oyuncu 5 faulle oyun dışı kalmış. KRKA'da 5 isim çift haneli sayı üretirken, Pavic ve Balazic 13'er, Booker 12, Ikonic 11, Krivec ise 10 sayı kaydetmiş. Karşıyaka'da ise Smith 18, Holston 16, Eldridge ise 15 sayı ile oynamış. Karşıyaka son hafta Dexia deplasmanına gidiyor. Kazanması halinde Antwerp Giants - KRKA maçının sonucuna göre liderlik şansı var. KRKA'ya karşı ikili averaj üstünlüğü var, KRKA kaybeder, Karşıyaka kazanırsa Kaf-Kaf lider çıkar. Oldu da Dexia'ya kaybetti bu durumda farkın önemi var. İlk maçtan gelen 23 sayılık avantajı var Karşıyaka'nın. 23 sayı altındaki her mağlubiyet gruptan ikinci çıkmak demek. Çok düşük de olsa bir elenme ihtimali var ve bu oyun basketbol, maç bitene kadar her şey değişebilir. I grubunda ilk iki kesinleştiği için Karşıyaka'nın gruptaki durumuna göre rakipleri de belli. Lider çıkarsa Lukoil Academic Sofia, İkinci çıkarsa - ki öyle olacak gibi - rakip Eurocup ön elemesinde saf dışı bıraktığımız BC Spartak St.Petersburg. Yolun sonu görünüyor gibi ama bakalım...

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails