Sayfalar

Kulübüme Dokunma



Kurulduğu yıldan bu yana alt yapıya önem vermiş, Engin Özerhun'a kadar. Türk basketboluna sayısız oyuncular yetiştirmiş bir kulüp Efes Pilsen. Avrupa'da takım sporlarında kupa kazandıran ilk takım, Avrupa'nın en büyük kupasında 2 kez final-four, sayısız zaferler ve arkasındaki kulüp Efes Pilsen. Futboldaki Galatasaray nasıl değerlerine bağlı, gelenekçi, büyük düşünen ve avrupa'yı kendine hedef koyan bir takımsa; basketbolda Efes Pilsen bunun karşılığıdır. Eczacıbaşı, Tofaş, Paşabahçe, Ülkerspor kepenk kapatırken; kolayı seçerken sisteme ve krizlere karşı sahibinin basketbol aşkıyla pes etmeyen ve sürekli daha büyük hedefler koyan bir kulüp Efes Pilsen.

İki genç adam Türkiye'de basketbolu sevdirmek ve Avrupa'da başarılı olmak hayaliyle kurdu bu takımı. Kilisenin beton bahçesinde antrenman yaparken oyuncularını sakatlıklara kurban vermesine rağmen yılmayan tesisleşen ve arka arkaya başarılar yakalayan bir kulüp Efes Pilsen. Aydın Örs, Oktay Mahmuti, Ekrem Memnun, Ergin Ataman gibi büyük coachları türk basketboluna hediye eden bir kulüp. Mirsad Türkcan, Hüseyin Beşok, Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan gibi milli takıma inanılmaz başarılar yaşatan oyuncuları türk basketboluna hediye etmiş bir kulüp Efes Pilsen. Türkiye'de belli bir kültürü olan, alt yapısı olan tek basketbol kulübü Efes Pilsen.

Tuncay Özilhan olsam giderim bu ülkeden, takımımı da alır giderim. Partizan'a isim sponsoru olurum, Pionr'da binlere söyletirim Efes Pilsen adını. Basketbol aşığı bir adam olduğunu ve zamanında dizinden sakatlandığı için basketbol oynayamadığını biliyorum Tuncay Bey'in. Kulübü kurarken yola çıktığı can yoldaşı Pano Natof'a arka arkaya gelen başarısızlıklar sonucunda; Aydın(Örs) senin son şansın, eğer onunla da bu takımı hakettiği yere getiremezseniz birlikte gidersiniz! Diyecek kadar kulübüne aşık bir adam Tuncay Özilhan.

Efes Pilsen adı gençleri alkole özendiriyormuş; komik bile değil bu. Yıllardır tepede gezen bir kulübü aşağıya çekmenin, değerleriyle oynamanın, basketbol aşığı bir beyefendiyi küstürmenin yasalara vurmuş hali. Gidin Tuncay Bey lütfen gidin. Sizi çok üzecekler burda. Şu anda basketbol bir trend bu ülkede, gözde spor. Ama trend eskidiğinde, raflara kalktığında, salonlar tekrar boşaldığında, sponsorluk veren firmalar bir bir bu işlerden kaçtığında, adı büyük olan takımlar 20 milyon euro'ya bir futbolcu getirip basketbol şubelerini yalnızlığa mahkum ettiğinde anlayacaklar sizin değerinizi. Belki de siz oralardan bir avrupa kupasıyla selam veriyor olacaksınız bize.

Galatasaray Sözlük'e yazdığım entrydir.

İlave:
Konuyla ilgili link vermeyi unutmuşuz. Efes Pilsen taraftarları internet sitesi kurarak olayı protesto ediyor. Herkesten sağ duyu bekliyorum.

http://www.kulubumedokunma.com/

2 yorum:

tillwedobetter dedi ki...

Dünden beri zor tutuyorum kendimi yazmamak için. Efes senin ilgi alanına girdiği için sana bıraktım. Kelimenin tam anlamıyla bok yemektir bu yasa ve getirdikleri. Böyle düzenleme olmaz olsun. Adındaki pilsen kelimesini atınca alkol çağrıştırmayacakmış. Kadir bile inanmaz lan buna!!1!1bir! :))

Eline sağlık Can.

cnyvz dedi ki...

çok üzücü bir durum abi bu. yazık ediyorlar koca çınara. bu olayların bjk maçına yansıcağına emindim ve öylede oldu.
sadece efes ismini kullanmasına da izin vermiyorlar. bu sponsorlar falan bu işlerden ellerini çektiğinde çok ararlar efes pilsen gibi bir kulübü. umarım tuncay özilhan artık yeter deyip çekilmez köşesine. çünkü adam mütemediyen önüne çıkan engellerle uğraşıyor kulübü ve basketbol aşkı için.

Related Posts with Thumbnails