Sayfalar

Euroleague Top 16


Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in Top 16'da karşılaşacağı takımlar çekilen kurayla belli oldu. Öncelikle lacivert beyazlıların grubuna bakalım;

- Montepaschi Siena
- Real Madrid
- Efes Pilsen
- Partizan

Çok kolay bir kura olduğu söylenemez ama Efes Pilsen bunu grup maçlarındaki deplasman performansıyla haketti. Şimdi kritik bir viraja geldiler. Evinde rakip ayırt etmeksizin güzel basketbol oynayıp rakiplerini yenen Efes, gruptan çıkmak istiyorsa en az 1 deplasman galibiyeti almak zorunda. Aksi durumda içerde bütün maçlarını kazansa bile çıkma umudu çok az. Ben iyimser bir yaklaşımla Efes Pilsen'in grubu 4-2 bitireceğini ve 2. olarak F8'e kalacağını düşünüyorum. İçerdeki Siena ve deplasmandaki Partizan kader maçları olacak.

Fenerbahçe Ülker'in grubu,

- Olympiacos
- Fenerbahçe Ülker
- Zalgiris Kaunas
- Power Electronic Valencia

Sarı lacivertliler, Jasikevicius hamlesiyle hedef ve vites yükseltti. Herkesin aklından geçen ise tartışmasız F4. Yapabilecek güçlerinin olduğuna katılıyorum ama Efes Pilsen'e nazaran daha fazla beklenti içinde olduklarından dolayı baskı altında oynayacaklar Top 16'yı. Grupta Olympiacos net favori, arkasından gelecek takım kim olacak? Bu sorunun cevabı Fenerbahçe Ülker'i işaret etse de, Zalgiris Kaunas'ı asla hafife almamak gerekir. Ayrıca Valencia'nın başındaki ismin, Svetislav Pesic olduğu unutulmamalı. Eğer Zalgiris içerde Fenerbahçe ve Olympiacos'u devirirse o zaman grubu 2. bitirir. Bunu yapmaları çok zor, özellikle de Olympiacos ayağını ama bu sene ki form durumları Fenerbahçe'yi tetiklemeli. Fenerbahçe için kader maçları 2 Zalgiris maçı ve Valencia deplasmanı. Buraları kayıpsız geçmek zorundalar.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails