Sayfalar

EuroBasket 2011 - Kuralar Çekildi


31 Ağustos - 18 Eylül 2011 tarihleri arasında Litvanya'da gerçekleştirilecek olan Avrupa Basketbol Şampiyonasında kuralar çekildi ve olabilecek en zorlu gruba düştük. Henüz her şey için erken ama bir ön değerlendirme yapalım hazır konu açılmışken:

A Grubu:

Son Dünya ikincisi olarak grubun ağa babası biz gibi dursak da işler pek öyle gidecek gibi değil. Teknik kadroda yaşanan değişim ve yaşlanan kadronun ne şekilde rotasyona gideceği şimdilik soru işareti. Ev sahibi Litvanya'nın seyirci desteği ile gruptan ilk ikide çıkmasını bekliyorum. İspanya ise Gasol'u getirebildiği ölçüde sıralamadaki yerini netleştirecek. İngiltere'nin bir sonraki Olimpiyat oyunlarının ev sahibi olduğunu hesaba katarsak, bu turnuvada kendilerini deneyeceklerdir ve öyle kolay lokma olacaklarını sanmıyorum. Polonya orta sıraları zorlar, elemelerden gelecek takım da (Portekiz, Macaristan veya Finlandiya) formalite maçları oynar gibi.

B Grubu:

Sırbistan bu grubun favori ekibi konumunda. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasında son saniye basketi ile finalden ettiğimiz Sırplar bu turnuvada bizimle eşleşebilmek için can atacaklar muhtemelen. Fransa ve İtalya Sırbistan'ın ardından geliyor. Almanya ise grubun sürpriz yapabilitesi yüksek ekiplerinden. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasında Novitzki'den yoksun oynamalarına rağmen, Arjantin'e kafa tutup, Sırbistan'ı yenerek başladıkları turnuvanın sonunu getirememişlerdi. Letonya ve İsrail hakkında bir şey söylemek çok güç. Özellikle İsrail'de ABD'li oyuncuların yabancı sayılmaması İsrail basketbolu adına olumsuz bir nokta. Letonya ise - benim için - kapalı kutu. Son zamanlardaki en önemli başarıları ise 2001'de Türkiye'de elde ettikleri sekizincilik.

C Grubu:

Yunanistan ve Hırvatistan'ın liderlik mücadelesine sahne olacak bir grup gibi görünüyor. Kalan takımların bir tanesi bir üst tura geçmeye hak kazanacağı için bu grupta üçüncülük yarışı bir hayli çekişmeli geçecek gibi görünüyor. Yugoslavya'dan ayrılan küçük devletciklerin aynı grupta toplanması da ayrı bir enteresan durum olmuş. Yine bu gruba da eleme maçlarından sonra Portekiz, Macaristan veya Finlandiya katılacak. A grubundansa bu gruba düşmeyi tercih edeceklerinden eminim :)

D Grubu:

Slovenya ve Rusya için lokum kıvamında bir grup olmuş. İlk iki belli burada da. C Grubu gibi üçüncülük mücadelesi kanlı geçebilir bu grupta da. Ukrayna bir adım önde gibi görünse de diğerlerinin sürpriz yapma ihtimali de tabi ki var.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails