Sayfalar

Efes Pilsen 85 - 83 Beşiktaş Cola Turka Maçın Ardından


Evde olmamam sebebiyle maçın ilk yarısını izleyemedim, Cem Abi bu bölümleri bizlere iletecektir izlediyse eğer yorumlarıyla. Eve girdiğim anda ikinci yarı yeni başlamıştı.

Maçtan önce bu maçın Efes Pilsen için çok zor geçeceğinden emindim. Çıkarılan yasa, kulübün karar vermeye itilmesi ve yönetimin net bir karar vermemiş olmamasının takımı etkilememesi mümkün değildi. Ancak maç da Efes Pilsen için çok kritikti. Kaybedilseydi eğer, zirveden iyice uzaklaşacaktı lacivert beyazlılar. Maçın ikinci yarısı Efes Pilsenli oyuncuların temel doğruları yapması fakat konsantrasyon eksikliği neticesinde sonuca gidememesinin görüntüsüydü. Şutlar girmiyor, pota altında bomboş atışlar kaçıyordu. Bu dakikalarda Beşiktaş Cola Turka farkı açamadı. Maçın sonunda da Efes Pilsen 10-0'lık seri ile uzatmalara gitti, maç uzarken son iki hücumu kullanan Efes Pilsen ikisinde de top doğru oyuncuda (Kerem Tunçeri) olmasına rağmen doğru hücum edemedi. Bu da maçın genel görüntüsünü ve Efeslilerin konsantrasyon bozukluğunu gözler önüne seriyor.

Maç farklı hikayeleri içeriyordu kendi içinde; Ergin Ataman geçen yıl Efes Pilsen'den gönderilmiş ve eski takımına karşı elbette farklı bir motivasyon içersindeydi. Velimir Perasovic, takımı zor durumda ve oyuncularının ruhu sahada yokken galibiyet aradı; kendi koltuğunun da pek sağlamda olduğu söylenemez. Bostjan Nachbar, geçen sene saha içinde sorunlar yaşadığı ve hatta sezon ortasında kendisini göndermek isteyen eski coachu Ergin Ataman'a kendisini ispatlamak istiyordu ve bunda da başarılı oldu diyebiliriz. Sinan Güler ve Mustafa Abi eski takımlarına karşı mücadele ettiler. Mire Chatman affedilişini galibiyetle taçlandırmak istiyordu. 

Karşılaşma Efes Pilsen'in son 3 dakikadaki etkili oyunuyla uzadı. Aslında maçı da kazanabilirlerdi ama son 30 saniyede 2 hücum etmelerine rağmen, Kerem Tunçeri iki topu da 3 sayılık atış olarak denedi ama sonuç alamadı. Uzatmalarda Efes Pilsen maçın son 3 dakikasındaki savunmasına devam etti ve maçı kazanmayı başardı. Maçın son saniyelerinde Chatman topu kullandı ve kaçırdı reboundu alan Boki Nachbar hızlı hücuma çıkıyordu ki, inanılmaz bir hata yaptı Mire Chatman ve faul yapıp Nachbar'ı serbest atış çizgisine gönderdi. Sloven yıldız ilk serbest atışı isabetli kullandı ve kenardan ikinciyi kaçırması talimatı geldi. Bir ilginç an da burada yaşandı, Nachbar atışı kaçırmak isterken potalı basket oldu ve Beşiktaş coachu Ergin Ataman mola alıp kenarda oyun çizdi. Kader anlarından birisi de burada yaşandı; normal sürede eşleşmelerde hiç karşılaşmayan Chatman ve Thornton eşleşti (Bootsy'i Mire'a Kerem Tunçeri gönderdi), kenardan topu hatalı sokan ve Thornton'un araya girmesine engel olamayan Beşiktaş Cola Turka maçı kaybetti.

Efes Pilsenli oyunculardaki konsantrasyonsuzluk televizyondan bile net belli oluyordu. Bunun en büyük nedeni elbette kapatılma veya isim değiştirme olayları. Ancak başka bir etken var; Perasovic'in her pozisyona negatif tepki vermesinin takımı olumsuz etkilediğini blogda daha önce yazmıştım. Bu maçta görüldü ki Efes Pilsenli oyuncular artık bu olaya karşı tepki gösteriyorlar. Sinan Güler bile ellerini açıp isyan etti Hırvat coacha. Perasovic'in oyuncularla diyaloğunu pozitif tutması ve koparmaması gerekiyor.

4 yorum:

tillwedobetter dedi ki...

Can, maçı seyredemedim. Hatta maçın olduğunu bile unutmuşum, yazıyı görünce hatırladım. :(

cnyvz dedi ki...

bir derbi ve blog ekibinin sınıfta kalması :)

tillwedobetter dedi ki...

Hem Efes'in hem de BJK'nın içinde bulunduğu kötü durum muhtemelen unutturdu bu maçı bana. Yoksa kaçırmazdım :)

cnyvz dedi ki...

beşiktaş'tan ziyade efes'in performans dalgalanması damga vurdu maçın izlediğim bölümlerine abi. kerem gönlüm ve nachbar dışındakiler şu zor dönemde oynanan maçta profesyonellik anlamında sınıfta kaldılar. hiç maçta değildi efesli oyuncular

Related Posts with Thumbnails