Sayfalar

Beşiktaş Cola Turka - Galatasaray Café Crown / Maça Doğru


2010'u derbiyle kapatan Galatasaray, 2011'i de derbiyle açıyor. Geçen yılın son derbisinden galibiyet çıkartarak liderliği ele geçirdikten sonra, yeni senenin ilk derbisinden de galibiyet çıkarmak en büyük hedef. Aynı hafta Fenerbahçe Ülker'in Efes Pilsen'le oynuyor olması bu maçın önemini bir kat daha artırıyor. Liderliği puan farkıyla sürdürme fırsatı elimizde - Banvit'i es geçmiyorum tabi ki. 

Maçın siyah-beyaz tarafında sular biraz bulanık. İki haftadır haberlere konu olan ücretlerin ödenmemesi ve bu hafta içi gelen Mire Chatman'ın kadro dışı kalması haberi maçın Beşiktaş adına kolay geçmeyeceğinin göstergesi. İki ekip sezon öncesi Spor Toto Türkiye Kupasında karşı karşıya gelmiş ve o maçtan Beşiktaş galip ayrılmıştı. O maçın yazısı şurda. Bu maç özelinde Beşiktaş'ın en sıkıntılı bölgesi point guard mevkisi olacak. Chatman'ın kadro dışı, Cüneyt Erden'in sakat olması, Beşiktaş'ın oyun kurucusuz oynaması demek. Iverson var demeyin üzerim, burada cnyvz'den bir alıntı yapmak istiyorum: "Iverson pg oynayacaksa diğer 4 oyuncunun boşuna diğer yarı sahaya koşmasına gerek yok." Iverson bir pg olmadığı gibi Türkiye'ye geldiğinden beri gösterdiği performans ortada. Bu alanda Rochestie de dahil olmak üzere üstünüz. Hele ki Tutku'nun yükselen performansı bu maç için en güvendiğim nokta. Kupa maçında ribaundlarda yaşadığımız sıkıntıyı bu maçta da yaşama ihtimalimiz olsa da, son zamanlarda takım olarak yardımlaşarak ribaund problemini minimize etmiş durumdayız. Ogilvy ve Likholitov gibi farklı özellikte iki uzuna sahip Beşiktaş, Chatman'ın yokluğunda her ikisinden de azami fayda elde etmek isteyecektir. Cevher'in hem içeride hem dışarıda oynaması bu maçta bizi en çok zorlayacak faktör gibi görünüyor.

Bizim tarafa dönersek; takımın artık ritmini bulmuş olması ve yardımlaşmanın maksimum seviyede olması hücum olarak sıkıntı yaşamamızı engelleyecek. Yine savunmadaki agresiflik ve sertliğin artık bir takım kimliği olmuş olması Mahmuti'nin takımının rakiplerini 60 sayının altında tutmasını sağlıyor. Fenerbahçe Ülker'e karşı alınan galibiyet ve elde edilen liderliğin takıma kattığı özgüven - bu maç için - iki ucu keskin bıçak. Rehavet, kötü sonuçlar doğurabilir. Beşiktaş'ın koş-koş basketbolu ve seyirci desteği bir anda maçın seyrini değiştirebilir. 

Beşiktaş son olarak oyuncuların alacaklarını ödeyerek maddi bir doping yaptı, ne kadar etkili olacağını seyredip göreceğiz.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails