Sayfalar

Eurocup ve Eurochallenge Temsilcilerimizin Altıncı Hafta Sonuçları / Son 16 Grupları

EUROCUP:

Banvit 59 - 89 UNICS Kazan:

Gruptan çıkması mucizeler bağlı olan Banvit, mucizeyi gerçekleştiremedi. İkinci ve dördüncü çeyreklerdeki farklı skorlar maçın da 30'a gitmesine neden olmuş gibi duruyor. 28 tane dış atış kullanmış bu maçta Banvit. İsabetli atamadığınızda bu sayı çok baş ağrıtır. Maçın koptuğu anlarda takım soğukkanlılığını koruyamamış demektir bu. Farkı kapatmak için dış atışlara yüklenirsiniz ama iki ucu keskin bıçaktır bu. Ya yüzdeli atar farkı kapatırsınız ya da böyle sokamayıp farklı yenilirsiniz. 28 atışın 6'sının isabetli olduğunu da belirtelim. Banvit'in 10 asistine karşılık UNICS Kazan'ın 21 asisti de dikkat çeken bir diğer konu. 23 top kaybı da cilası olmuş. Euroleague hayalleri ile başlayan Avrupa serüveni buraya kadarmış. Vladimir Golubovic ve Mutlu Akpınar 13'er sayı ile Banvit'in en skorerleri olurken, UNICS'te Kelly McCarthy 17, Maciej Lampe 15 sayı ile oynamış.

Beşiktaş Cola Turka 91 - 86 BG Göttingen:

Beşiktaş için formalite ve prestij maçı idi. Gruptaki bir çok maçı son dakikalarda kaybedip, trajik bir şekilde elendiler Eurocup'tan. Allen Iverson'ın sakatlığı nedeniyle yine forma giyemediği maçta, Cevher Özer 27 sayıyla maçın en skoreri olmuş. Mire Chatman 22, Bekir Yarangüme 20 sayıyla ona eşlik etmişler. 3 oyuncunun 20 sayı barajını aşması da ilginç bir detay. 

NGC Bennet Cantu 75 - 72 Galatasaray Café Crown:

Grup liderliği garanti olan Galatasaray için formalite maçıydı. Tutku kardroya bile alınmazken, Shipp ve Shumpert da maçta dakika almamışlar. İlk çeyrekteki 25 - 13'lük skor alıştığımız bir tablo değil. Belli ki savunma yapmadan başlamışız maça, ikinci çeyrekte toparlanıp 14 - 21'lik skor ile soyunma odasına 5 sayı geride gitmişiz. Maçın sonunda yakalanan skor üstünlüğü ise korunamamış ve maçtan yenik ayrılmışız. Çok fazla analize gerek yok, belli ki Oktay Hoca takımın kalanını görmek istemiş. Maçın sonucu önemli değil. Rochestie'nin 14 sayı, 5 ribaund ve 4 asistlik performansı dikkat çekici. Ama dediğim gibi, istikrar sağlayamadığı sürece bir değeri yok benim için. Andric ve Rancik de 12'şer sayı ile oynamış. Cantu'da ise Maarten Leunen 17 sayı, 5 ribaund ile galibiyette başrol oynamış.

Eurocup'ta yoluna devam eden tek temsilcimiz Galatasaray'ın son 16 grubundaki eşleşmeleri ise şu şekilde oldu:

K Grubu:

- Galatasaray Café Crown
- Asefa Estudiantes
- CEZ Nymburk
- Pepsi Caserta

İlk maçlar 18 Ocak 2011'de oynanacak.

EUROCHALLENGE:

Türk Telekom 84 - 60 Barak Netanya:

Yine bir prestij ve formalite maçı. Avrupa'ya çoktan havlu atan Telekom, son maçlardaki kıpırdanmasını bu maçta da sürdürmüş ve 24 sayılık bir fark yakalmış. Kafalar rahat olunca eller de titremiyor tabi. Banvit gibi Telekom da 28 dış atış kullanmış ama isabet sayısı çok daha fazla: 15. Becirovic 20 sayı atmış ama asist hanesindeki -0- sayısı kendisine yakışan bir istatistik değil. Kendisine oynamış maç boyunca. Ceyhun Altay da 20 sayı ile galibiyete katkıda bulunmuş. Netanya'nın en skoreri ise 15 sayı ile Anthony Younger olmuş.

Apoel 82 - 80 Pınar Karşıyaka:

Avrupa'da yoluna devam etmeyi başaran bir başka ekip Pınar Karşıyaka. Grup liderliği cebinde gitti Güney Kıbrıs'a ama orada yaşananlar hiç hoş olmadı. Irkçı rumların maç sonu sahaya girip Karşıyakalı oyunculara saldırmaları, soyunma odasında bile taciz etmeleri tek kelime ile rezalet. Türkiye'de yaşanmaış olsa, Türk takımlarının senelerce kupalardan men edilmesine kadar gidebilecek yaptırımlara neden olabilecek bu tribün terörizminin cezası bakalım ne olacak. Böyle olaylardan sonra maçla ilgili ayrıntı yazmak da gelmiyor insanın içinden ama bir iki detay verelim. David Holston 25 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile maça damgasını vurmuş, Uluğ Kaçaniku ve Jovo Stanojevic de 14'er sayı ile skora katkıda bulunmuşlar. Apoel'de ise Jeremiah Davis 23 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile galibiyete önemli katkıda bulunmuş.

Eurochallenge'daki tek temsilcimiz olarak kalan Pınar Karşıyaka'nın son 16 grubundaki rakipleri ise şöyle oldu:

J Grubu:

- KK Krka Novo Mesto
- Antwerp Giants
- Pınar Karşıyaka
- Dexia Mons-Hainaut

Burada da ilk maçlar 18 Ocak 2011'de oynanacak.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails