Sayfalar

Eurocup ve Eurochallenge Temsilcilerimizin Beşinci Hafta Sonuçları

EUROCUP:

Le Mans 67 - 59 Banvit:

Banvit sadece kendi çöplüğünde ötmeye devam ediyor. Son çeyreğine 1 sayı da olsa önde girdiği maçı, son çeyrekteki 21 - 12'lik skor yüzünden kazanamadılar. Gruptan çıkmak için işleri mucizeye kaldı desek yeridir. UNICS Kazan'ı yenip, Le Mans'ın EWE Baskets'e yenilmesini bekleyecekler ki aradaki averaj farkı da cabası. Le Mans ile her iki maçın da aynı farkla bittiğini hatırlatalım. Rakibinden 16 fazla şut atmalarına, 7 fazla şut sokmalarına rağmen, rakibi durdurmak için yapılan fazla faullerin cezasını çekmiş gibi görünüyor Banvit. Le Mans'ın 4'er fazla yaptığı asist ve top çalmanın da etkisi olmuş muhakkak. Banvit için Euroleague ön elemesi ile başlayan Avrupa serüveni bitti diyebiliriz sanırım. Le Mans'ta Antoine Diot 19, Alain Koffi 12 sayı ile galibiyette başrollerdeyken, Banvit'te Antonio Graves'in 17, Vladimir Golubovic'in 13 sayısı Banvit'e yetmemiş.


Puan Durumu:

1 - UNICS Kazan 4/1
2 - Le Mans 3/2
3 - Banvit 2/3
4 - EWE Baskets 1/4


Hemofarm Stada 101 - 100 Beşiktaş Cola Turka (Normal Süre 89 - 89):

Banvit gibi son çeyreğe önde girmesine rağmen, bu sezonki hastalığı olan maç sonunu iyi oynayamaması yüzünden bir maçı daha kaybetti Beşiktaş ve tur şansını zora soktu. Lider Göttingen ile iki maç yapacak Beşiktaş, bu iki maçı da kazanırsa Asvel - Hemofarm maçının sonucuna göre Avrupa macerasını devam ettirecek. Bu grupta iş dörtlü averaja bile kalabilir. Maça gelirsek, skordan da anlaşılacağı üzere her anlamda kafa kafaya bir maç olmuş. Tüm istatistikler birbirine yakın. Tek fark Beşiktaş'ta sayı yükünü tek başına Chatman üstlenirken (43 sayı), Hemofarm'da skorun bölüşülmesi olmuş. Chatman da bir yere kadar di mi :)

Puan Durumu:
1 - BG Göttingen 3/1
2 - Hemofarm Stada 3/2
3 - Asvel Basket 2/3
4 - Beşiktaş Cola Turka 1/3


Galatasaray Café Crown 86 - 58 GasTerra Flames:

Galatasaray bu sezon evinde yenilmezliğini sürdürdü ve son maçlar öncesinde grup liderliğini garantiledi. Oktay Mahmuti ile çok iyi bir hava yakaladılar ve Oktay Hoca'nın savunmacı kimliğini her maç göstermeye devam ediyorlar. Bu sezon üçüncü çeyrekler Galatasaray maçlarının sonuçlarında belirleyici bölüm oluyor. Ya üçüncü çeyrekteki kötü oyun yüzünden sıkıntıya girip maç kaybediyoruz ya da üçüncü çeyrekte rakibi boğup farka koşuyoruz. Bu maçta da üçüncü çeyrekteki 22 - 8'lik skor maçın kopmasını sağlamış. Takımın asist hanesinde yazan 25 sayısı ise son maçlarda kendini belli eden "takım olma" özelliğini doğal bir sonucu. Kimse kişisel istatistiği için kasmayınca bir maçta 25 asist ortaya çıkması gayet doğal. Bu maçla ilgili diğer dikkatimi çeken nokta ise, sezon başından beri yerlerde gezinen üç sayı yüzdesinin %56,2 (9/16) gibi bir orana yükselmesi. İçeriden de %62,1 (23/37) ile hücum edince fark da kaçınılmaz olmuş zaten. Bu maçta bile rakibe 13 tane hücum ribaundu verilmesi, bu alandaki sıkıntıyı hâlâ çözemediğimizi gösteriyor. Maçın en skorer ismi 4/5 üç sayı isabeti ile 18 sayı bulan Mert Shumpert olmuş, Radoslav Rancik 15, Josh Shipp de 13 sayı ile destek vermişler.

Puan Durumu:
1 - Galatasaray Café Crown 4/1
2 - Panellinios BC 3/2
3 - Bennet Cantu 2/3
4 - GasTerra Flames 1/4


EUROCHALLENGE:

Belgacom Liege 79 - 83 Türk Telekom:

Koç değişikliğinin ardından silkelenen Türk Telekom yavaş yavaş kendisine gelmeye başlıyor gibi. Efes Pilsen'i yendikten sonra Avrupa'daki ilk galibiyetlerini de deplasmanda aldılar. Bu maç öncesi zaten havlu atmıştı Ankara ekibi, son iki maç prestij amacı taşıyordu ve ilkinde gerekeni yaptılar. Bir Ankaralı olarak Türk Telekom'u kötü görmek içimi acıtıyordu, toparlanmalarına seviniyorum. Üçüncü çeyrekteki 11 - 28'lik skor maçı kazanmalarına yetmiş. Bu bölümde Ceyhun Altay'ın 9 sayısı dikkat çekici. Sani Becirovic'in 24 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile yıldızlaştığı maçta, Ceyhun 17, Stiemsma 11, Mehmet Yağmur da 10 sayı ile Becirovic'i desteklemişler.


Puan Durumu:

1 - Barak Netanya 3/2
2 - Norrköping Dolphins 3/2
3 - Belgacom Liege 3/2
4 - Türk Telekom 1/4

Pınar Karşıyaka 85 - 67 ETHA Encomi:

Baştan sona üstün götürdüğü maçtan grup liderliğini garantileyerek ayrılmış Karşıyaka. Taraftarının da desteği ile iyi işler yapmaya devam ediyor İzmir ekibi. İlerleyen turlarda da bu istikrarı korurlar umarım. Holston 21, Stanojevic 19, Smith de 11 sayı ile galibiyette önemli katkı sahibi olmuşlar. Rum ekibinde 27 sayı ile maçın en skoreri olan King'in çabası ise yeterli olmamış.

Puan Durumu:

1 - Pınar Karşıyaka 4/1
2 - BC Zadar 2/3
3 - Apoel Nicosia 2/3
4 - ETHA Encomi 2/3

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails