Sayfalar

Eurocup ve Eurochallenge Temsilcilerimizin Dördüncü Hafta Sonuçları

EUROCUP:

Banvit 81 - 72 EWE Baskets:


Geçtiğimiz hafta zorlu şartlarda çıktığı maçtan yenik ayılan Banvit, rövanşı almayı başardı. Türk takımlarının çoğunda bulunan "yalnız kendi çöplüğünde ötme özelliği" Banvit'in de başını ağrıtacak gibi duruyor. Gruptan çıkmak için ekstra deplasman galibiyeti şart. Maçın kilit istatistikleri ise; 27/41 ile %65,8'lik iç saha yüzdesi ve 12/13 ile atılan faul atışları gibi duruyor. Rakibin aynı oranları sırasıyla; 20/35 (%57,1) ve 11/23 (%47,8). Banvit'te 10 oyuncunun süre aldığını ve 4 oyuncunun çift haneli sayı ürettiğini de hatırlatalım. Takımın en skoreri  14 sayı ile Antonio Graves olurken, Aron Baynes'in 21 sayısı EWE Baskets için yeterli olmamış.

Beşiktaş Cola Turka 80 - 74 Asvel Basket:


Banvit'ten sonra geçen haftanın rövanşını alan bir başka ekip Beşiktaş. Ara ara bakabildiğim maçta genel olarak güzel bir çekişme vardı. Son bölümde de Serhat Çetin'in ekstra katkısı ile evindeki maçı kazanmayı bildi siyah beyazlılar. Tekrarlanacak olan Göttingen maçını da kazanmaları halinde grupta iddialı bir konuma gelmeleri işten bile değil. Maçın en kilit istatistiği ise 11/3'lük top çalma oranı. rakipten 8 fazla top çalan Beşiktaş aynı zamanda Asvel'i 9 fazla (7/16) top kaybına zorlayarak, savunmadaki direnci ile bir adım öne çıktı ve 2 puanı hanesine yazdırdı. 4 oyuncunun çift haneli sayı ürettiği Beşiktaş'ta Cevher 15, Serhat ise 12 sayı ile galibiyette önemli pay sahibi olurken, Asvel'de Andrija Zizic'in 17 sayısı yenilgiyi engelleyemedi.

Panellinios 66 - 62 Galatasaray Café Crown:


Yine naklen yayını olmayan ve izleyemediğim bir Galatasaray maçı. Banttan maç izlemek kadar işkence bir şey yok benim için, o yüzden bant yayını varsa da onu da izlemedim. Kafa kafaya geçen ilk çeyrekten sonra yine ikinci çeyrekte vites artırılmış ve soyunma odasına 26 - 28 önde gidilmiş ama üçüncü çeyrek sendromu yaşanmış yine. Bir yarıda 26 sayı yiyen takım bir çeyrekte 22 sayı yemiş ve sonra toparlayamamış zaten. Tüm istatistiklerde birbirine yakın değerler görünürken, 14/9'luk asist farkı sanırım Yunan ekibinin maçı kazanmasında etkili olmuş. Banvit'i asist manyağı yapan takım toplamda 9 asistte kalıyorsa bir tuhaflık var demektir zaten. Üst üste gelen galibiyetler rehavet yaratmaz umarım. Gruptaki ilk yenilgi oldu, nazar boncuğu olmasını diliyorum. Panellinios'ta Papamakarios ve Krabbenhoft 15'er sayı ile galibiyette önemli rol oynarken, Shipp ve Shumpert'ın 18'er sayısı Galatasaray'a yetmemiş.

EUROCHALLENGE:

Türk Telekom 71 - 77 Norrköping Dolphins:


Koç değişikliğinin gazıyla Efes Pilsen'i deviren Türk Telekom'da gazın etkisi çabuk geçmişe benziyor ya da Efes'i yenmenin getirdiği bir rehavet mi söz konusu acaba? Genel olarak eşit görünen bütün istatistiklerden dış atışlardaki iki fazla isabet skorda da 6 sayılık bir fark olarak görünüyor zaten. En çok dikkatimi çeken şey ise Rasim Başak'ın sadece 7 üçlük atıp bunların sadece birinde isabet bulabilmiş olması. Norrköping'de Andrew Mitchell ve Povilas Sakinis 15'er sayı ile öne çıkarken, Telekom'da Sani Becirovic'in 17 sayısı mağlubiyete engel olamamış. Bu sonuçla Türk Telekom Avrupa defterini kapamış oldu.

Zadar 82 - 77 Pınar Karşıyaka:


Bir başka çekişmeli geçen maç ve arkasından gelen yenilgi sonrası Avrupa'da yenilgisiz takımımız kalmadı. Maçın anahtar istatistiği yine Telekom maçındaki gibi 2 fazla sokulan dış atış. skorda da 5 sayılık fark. Bunun da Karşıyaka için nazar boncuğu olmasını diliyorum. Zadar'da Ive Ivanov'un 18, Ivan Tomas'ın ise 15 sayısı dikkat çekerken; Karşıyaka'da 5 oyuncu çift haneli sayı üretmesine rağmen, Eldridge'in 18, Smith ve Birkan'ın 13'er sayısı galibiyet için yeterli olmamış.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails