Sayfalar

El Clasico / Barcelona 5 - 0 Real Madrid


Öncelikle, dün akşam seyrettiğimiz şey futbol ise bizim futbol diye seyrettiğimiz nedir? Tüketici Hakları Mahkemesine gitsek, acaba bugüne kadar harcadığımız bilet parasını geri alabilir miyiz?


Maç öncesi, tahminimi soranlara berabere ve alt biter tahmini yapmıştım ama göt olduğuma bu kadar memnun olacağımı hiç bilmezdim :)) Maçta bölüm bölüm bizim El Sikko'dan esintiler de vardı. Barça'nın ekstra motivasyonu ve evinde kazanmak için her yolu mübah görmesi Fenerbahçe'yi andırsa da sonradan gördük ki asıl Fenerbahçe Real Madrid'miş. Barcelona'nın insanüstü futbolu karşısında çaresiz kalıp, golleri yedikçe çirkinleştiler. Mağlubiyeti kabullenmek de bir erdemdir ama bu cümle söyleyene kolaydır. Onbinlerin önünde böyle aciz bir duruma düşüp de çirkinleşmemek kolay değil elbette. Konu çirkinliklerden açılmışken, Barcelonalı futbolcuların, oyunun her elektriklendiği anda aynı refleksle beraber hareket etmesi benim hoşuma gitti. Takım olmanın sonuçlarından biri bence bu.


Bu maçla artık kabullendiğim bir konu var ki, yer yüzünde başka hiçbir takım Barcelona gibi oynayamaz. Bu mümkün değil. Çünkü her Barcelonalı futbolcu çok özel yeteneklere sahip. Bu kadar özel yetenekli adamı bir araya bir daha getirmek mümkün değil. Bu anlamda Barcelona'ya X-Men desek abartmış olmayız sanırım. La Masia da Prof. Xavier'in mutantları yetiştirdiği özel okulu oluyor bu durumda.


Uzun zaman sonra, zevkten beş köşe olarak bir maç izlemek çok iyi geldi bünyeye. Xavi maçtan önce "Real Madrid'i yenmek orgazm olmak gibi" demişti. Kendi sahada, biz de ekran başında orgazm olduk. Şimdi gel de hafta sonu Spor Toto Süper Lig izle.

2 yorum:

Hüseyin Kaya dedi ki...

449.-------------------------aykut---------------------------

ali turan-------servet-------g.zan----------h.balta

--------barış----------ayhan----------m.sarp--------

aydın yılmaz-------m.batdal--------serdar özkan

(ara: total futbol)
(bul: yatacak yerin yok adnan sezgin.!!!! )


sözlükten naçizane bi entry'm.

barça gibi oynayacaktık..! ne naif adamlarız yada çok salak karar veremedim bak şimdi :))


"saunders"

tillwedobetter dedi ki...

valla ben kendimi salak gibi hissettim ne yalan söyleyim :))

Related Posts with Thumbnails