Sayfalar

Efes Pilsen 84 - 78 Union Olimpija


İlk yarısını kaçırdım maçın, açtığımda 5 sayı farkla yenikti Efes ama sahada iyi bir oyun ve mücadele vardı. Deplasmanlarda kaybolan Efes Pilsen, Sinan Erdem'de aslan kesiliyor. Evinde yenilmemek güzel ama deplasmandan ekstra galibiyet çıkaramazsan olmaz bu iş. Dün de maçın ikinci yarısındaki sert savunma ve kenardan gelen oyuncuların ekstra katkıları ile istediklerini aldılar Sloven ekibinden.

Maçla ilgili yazabileceğim çok bir şey yok, ilk yarıyı seyredemedim. Seyrettiğim bölümde ise Efes Pilsen doğruları yaparak rakibini puan durumunda altına almayı başardı. Özel bahsetmek istediğim iki oyuncu var; Sinan Güler ve Kerem Tunçeri.


Kerem'den başlamak istiyorum. Kerem, son yıllarda başımıza gelen en güzel şey. Orhun Ene'den sonra izlediğim (ki, Orhun'dan çok şey öğrenmiştir) en iyi oyun kurucu. Bire birde yiyemeyeceği adam yok gibi. Pick&roll oyununu da inanılmaz doğru oynatıyor. Stockton to Malone'dan sonra bu kadar etkilisini görmemiştim. Bir level altı da bizim Tutku Açık zaten. Ceza şutlarını da çok iyi kesiyor. Basketbolunun olgunluk çağında, bir kaç sene daha götürür ama arkasından gelen olmaması üzücü. Kerem bıraktıktan sonra millî takım seviyesinde onun kadar etkili bir oyun kurucu bulmamız gerek. Ender var ama yeterli değil bence. Bir de Engin Atsür... Yetmez ama evet :)


Sinan'a gelirsek; Sinan bu oyunun bug'ı. Böyle bir enerji, böyle bir performans fazla oyuncuya nasip olmaz. Ömer Onan var benim bildiğim bir de. Onun dışında bu ikisi ile baş edebilecek adam ben tanımıyorum. Savunduğu adamı hayatından bezdiriyor. Basketbolda savunması iyi olan adamlar hücumda çok etkili olamazlar, geçmişte örnekleri mevcut. Volkan Aydın, Alper Yılmaz gibi adamlar rakiplerine kelepçe vururlardı ama hücumda skorer bir kimlikleri yoktu. Sinan, oynadığı bölümde, yaptığı savunmanın yanında kritik anlarda attığı sayılarla skora da katkıda bulunuyor. Kısacası, savunuyor, top çalıyor ve gidiyor atıyor. Çok yönlü oyuncu tabirinin tam karşılığı olsa gerek.


Dünkü maçın iki adamıydı bunlar. Son çeyrekte Olimpija'yı yıkan adamlar oldular. Maçın sonunda 4 sayıya inen farkı, Sırbistan'a attığı gibi bir son saniye basketi ile istediğimiz seviyeye çeken de Kerem oldu. İçerideki Pana maçını almak farz, deplasmandan da bir galibiyet şart oldu. Ama bu oyun ikinci tura yetmez.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails