Sayfalar

Dünya Basketbol Şampiyonası - Dördüncü Gün, Üçüncü Maçların Devamı

Üçüncü maçların tamamlandığı dördüncü günün ardından gruplarda çıkacaklar ve kalacaklar da şekillenmeye başlıyor yavaş yavaş. Dün A ve B Gruplarında oynanan maçlardan sonra bugün de C ve D Gruplarında maçlar oynandı. Neler oldu bakalım.

C Grubu:

Rusya 72 - 66 Fildişi Sahili
Porto Riko 84 - 76 Çin
Yunanistan 65 - 76 Türkiye

Rusya'nın ve Porto Riko'nun galibiyetleri beklenen sonuçlardı. Grubun liderini belirleyecek maçta ise; 12 Dev Adam kıran kırana geçen maçta Yunanistan'ı yenerek grup liderliğini büyük ölçüde garantiledi. Ersan'ın çılgın attığı maçta basit ikili oyunlarla pota altından bulduğumuz sayıları dışarıdan da Ersan'ın inanılmaz üç sayı yüzdesi ile destekleyince istediğimiz sayı üstünlüğünü yakaladık. Savunmada ise, en büyük silahımız olan alan savunmasına Yunanistan düşük dış atış yüzdesiyle hücum edince sahadan istediğimiz sonuçla ayrılmamız kaçınılmaz oldu. Hakem Jungebrand'ın zaman zaman maçı çığırından çıkarmasına rağmen psikolojik savaşı da kazanmayı bildik. Helâl olsun 12 Dev Adam!

D Grubu:

Yeni Zelanda 108 - 76 Libya
Fransa 68 - 63 Kanada
İspanya 73 - 76 Litvanya

Yeni Zelanda, gruptan çıkmasına yetecek sonuçları almasını biliyor, Kanada'yı da yenmeyi başarırlarsa ikinci turda görebiliriz Hakacıları. Kanada büyük hayal kırıklığı yarattı benim için 0/3 ile gruptan çıkma şansını kaybettiler. Devam biletini ise Yeni Zelanda'ya verecek gibiler. Günün zevkli geçmeye aday maçında ise; İspanya şaşırtmaya devam ediyor. Fransa mağlubiyeti ile başlayan İspanya bu akşam da Litvanya karşısında mağlubiyetten kurtulamadı. Dördüncü olup bize rakip olmasınlar da gerisi çok önemli değil.


0 yorum:

Related Posts with Thumbnails