Sayfalar

Dünya Basketbol Şampiyonası - Beşinci Günün Ardından

Son maçlar öncesi devam edecekler ve evlerine dönecekler az çok belli oldu.

A Grubu:

Sırbistan 94 - 79 Avustralya
Almanya 88 - 92 Angola
Arjantin 88 - 79 Ürdün

Sırbistan, Avustralya'yı beklendiği üzere rahat geçmiş, her iki takım da gruptan çıktı diyebiliriz. Almanya ise beni şaşırtmaya devam ediyor. Arjantin'e kafa tutan, Sırbistan'ı yenen Almanya, Angola'ya yenilerek gruptan çıkma şansını kaybetti. Grubun gerçekten sürpriz takımı oldu. Angola-Avustralya maçı sıralamayı belirleyecek sadece. Arjantin-Sırbistan maçı da lideri belirleyecek bu grupta.

B Grubu:

Hırvatistan 84 - 64 Tunus
İran 51 - 88 A.B.D.
Brezilya 77 - 80 Slovenya

Hırvatistan, grubun averaj takımı Tunus karşısında Averajını düzeltti, Amerika da bir diğer turist ülke İran'ı farklı geçti bunlar normal sonuçlar. Günün en seyredilesi maçında - ki seyredemedik doğal olarak; Slovenya, beklediğim gibi, Brezilya'yı yenerek ikincilik için çok büyük avantaj sağladı. Çeyrek finalde rakibimiz olabilirler. O maçı tribünden seyretmek gerekecek.

C Grubu:

Çin 80 - 89 Rusya
Fildişi Sahili 60 - 97 Yunanistan
Türkiye 79 - 77 Porto Riko

Rusya Çin'i, Yunanistan da Fildişi Sahili'ni geçince, son maçta Yunanistan ve Rusya arasında ilginç bir karşılaşmaya tanık olma şansımız olacak. Kazanan ikinci olacak ve çaprazdan muhtemelen İspanya ile karşılaşacak. İspanya grup maçlarında kötü ama eleme etaplarını iyi oynayan bir takım. Her iki takım da kazanmamak için oynayabilir. Bu durumda iddaacılara bir tüyo verelim; Rusya-Yunanistan alt olur.

12 Dev Adam'a ayrı paragraf açalım; maça oldukça isteksiz başladık. Savunmada alışık olduğumuz agresiflikten eser yoktu. İlk çeyrekte tek ayakta kalan oyuncu Ömer Onan'dı. Porto Riko, hızlı oynayıp dış atışlarla skoru hep önde götürdü. Hücumda ve savunmada istediğimiz oyunu oynayamayınca da son çeyreğe kadar hep geriden takip ettik. Son çeyrekle birlikte, savunmanın sertliğini artırdık ve benchten Kerem Gönlüm, Semih Erden ve Ender Aslan'ın takımı ateşlemesi, Ersan'ın kendine gelmesi ve Hidayet'in sazı ele alması ile skoru lehimize çevirdik ve 10 sayılık bir farka ulaştık. Maçın son dakikasına girerken gelen rehavet ve laubalilik, turnuva öncesi Arjantin maçı gibi pahalıya mal olacaktı ki şans yanımızdaydı da kaza olmadı. Bir gün önce gelen muhteşem Yunanistan zaferinden sonra bu maça konsantre olmak zordu kabul etmek gerek ama kazanmayı bilmek de büyük takım olduğumuzun bir göstergesi. Çin maçı formalite maçı, benim fikrim kaybetmemiz hayrımıza ama kazanacaksak da kasmadan yırtınmadan rahat rahat olacaksa hayır demem.

D Grubu:

Kanada 61 - 71 Yeni Zelanda
Lübnan 57 - 91 İspanya
Litvanya 69 - 55 Fransa

Yeni Zelanda Kanada'yı yenerek sonraki turda rakibimiz oldu. İspanya çok kasmadığı grup maçlarında kolay olanları kazanıp zorlarda takılmaya devam ediyor. Üçüncülükle yetinmeye razılar sanırım. Olan Yunanistan ve Rusya'ya olacak. Birbirlerini yenmemek için neler yapacaklar bakalım. Litvanya ve Fransa arasındaki maç da lideri belirledi sadece. Son maçlardan sonra tahminlerimle karşılaştırmalı olarak eleme turu eşleşmelerini değerlendiririz artık.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails