Sayfalar

Spor Toto Süper Lig

Yeni isim sponsoru ile 2010-2011 futbol sezonu yarın başlıyor. İlk bir kaç hafta isim ile ilgili alışma devresinden sonra eski sponsoru muhtemelen hatırlamayacağız bile. Benim hatırladığım, eskiden, bir önceki sezonun şampiyonu sonraki sezonun açılış maçını oynardı. Bu sene açılış maçı Sivasspor - Galatasaray. Acaba Bursa'dan gol haberi mi var? Sıktı artık bu espri de...

Sıcak ve nemli giden yaz maç saatlerini de etkiledi. En erken maç 19:30'da, 22:00'de bile maç var. Maça gidenler yatıya kalacak sanırım. Bu kadar geyikten sonra gönül verdiğimiz takım ne kadar hazır ona bakalım biraz:

Oynadığı iki ön eleme maçında taraftara güven veremedi Galatasaray. Sakatlar ve bir türlü gerçekleşemeyen transferler takımı etkiliyor doğal olarak. Galatasaray Sözlük'ten pilgrim güzel bir noktaya değinmiş. Demiş ki;

2009-2010 sezonuna 6'da 6 ile başlarken kadrosu şöyleydi: 

---------leo franco---------- 
sabri--gökhan--servet--balta 
-------sarp--ayhan------------- 
keita------arda---------kewell 
-----------baros----------------- 

2010-2011 sezonunda henüz transferlerini tamamlamadan çıkarabileceği kadro: 

-----------aykut-------------- 
sabri--neill--servet--balta 
--------sarp--cana--------- 
pino-----arda-------kewell 
--------baros---------------- 

*

keita dışında eksiği yok fazlası var. ama son yılların en heyecansız ve ümitsiz sezon açılışını yaşıyoruz.
Gerçekten de geçen sezona fırtına gibi giren takımdan kötü değil genel olarak bakıldığında. Kalede - kim ne derse desin Leo, Aykut'tan iyi kaleciydi - ve sağ açıkta kademe düşürmüşüz ama savunma ve orta sahada da kademe atlamışız. Normal şartlarda Sivas'ı rahat geçmemiz lazım.

Peki Sivas karnemiz nasıl? Sivas'ta oynadığımız son 6 maçtan 1 galibiyet çıkarabilmişiz, o da son şampiyonluğumuzu aldığımız 2008 senesindeki 3-5'lik maç. Aykut maçı verdikçe Arda ve Ayhan maçı çevirmişti. Bu maçın dışındaki kayıpların en büyük sebebi de zemindi aslında. Sivas'a bu havada gidiyor olmak avantaj demek isterdim ama yanlış bilmiyorsam Sivas'ta alttan ısıtma yapıldı. Artık buz pistinde oynanmıyor maçlar.

Diğer rahatlatıcı bir istatistik ise; Sivas'ın açılış maçlarındaki kötü performansı ve Galatasaray'ın son 10 senedir ilk maçlarda yenilmiyor olması.

Güzel futbol, az hakem hatası ve hak edenin kazanacağı bir sezon olmasını diliyorum. Tabi hak edenin de Galatasaray olması bir diğer dileğim.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails