Sayfalar

Şölen Başladı


Beklenen gün geldi ve Dünya Basketbol Şampiyonası başladı. İlk gün maçları sonunda genel duruma bir bakalım:

A Grubu:

Avustralya 76 - 75 Ürdün
Angola 44 - 94 Sırbistan
Almanya 74 - 78 Arjantin

Avustralya'nın Ürdün karşısında bu kadar zorlanması benim için sürpriz oldu açıkçası. Daha rahat bir galibiyet alırlar diye düşünüyordum. Sırbistan beklendiği üzere çok iyi başladı, hatta fazla iyi başladı. Günün en farklı skorunu aldı. Almanya'nın Arjantin'i zorlamasını bekliyordum. Almanya grupta sürpriz yapabilir.

B Grubu:

Tunus 56 - 80 Slovenya
A.B.D. 106 - 78 Hırvatistan
İran 65 - 81 Brezilya

Slovenya'nın Tunus'u rahat geçeceğini bekliyordum ama Amerika'nın Hırvatistan'a bu denli üstünlük sağlaması benim için beklenmedik bir sonuçtu. Maçı seyrettim. Hırvatistan ilk yarı iyi direndi ama ikinci yarı Amerika'nın temposuna ayak uyduramayınca fark geldi. Brezilya da beklediğim üzere rahat kazandı.

C Grubu:

Yunanistan 89 - 81 Çin
Rusya 75 - 66 Porto Riko
Fildişi Sahili 47 - 86 Türkiye

Yunanistan'ın Çin karşısında bu denli zorlanması cezalılara bağlanabilir mi bilmiyorum. Maçı seyretme şansım olmadı, acaba Çin mi çok iyiydi o konuda bir yorum yapamıyorum. Rusya Khryapa'nın yokluğunda zorlandıysa da maçın sonundaki iyi oyunu ile şampiyonaya galibiyetle başlamayı bildi. 12 Dev Adam ise fırtına gibi başladığı maçı fast-breakler ve dış atışlarla kopararak galibiyet almasını bildi. Farklı skor rehavet yaratmaz umarım. Türkiye adına maçın adamı Sinan Güler bence. Çaldığı toplar ve yaptığı asistler ile Fildişi Sahilinin gardını düşüren adam oldu.

D Grubu:

Yeni Zelanda 79 - 92 Litvanya
Kanada 71 - 81 Lübnan
Fransa 72 - 66 İspanya

Litvanya'nın rahat kazanması doğal ama Lübnan'ın galibiyeti benim için beklenmedik bir sonuç. Kanada hayal kırıklığı ile başlıyor, toparlarlar mı? Zor gibi. Günün sürprizi ise Fransa'dan geldi. Son Avrupa ve Dünya şampiyonunu devirdiler. NTV grubunun yayın politikası gereği sıradan bir futbol maçı Dünya Şampiyonasından daha değerli olduğu için seyretme şansımız olmadı ne yazık ki.

Avrupa ülkeleri ile Asya, Afrika ve Okyanusya ülkeleri arasındaki uçurum çok net ortaya çıktı ilk maçlarda. Dünyada basketbol Avrupa ve Amerika kıtalarında oynanıyor gibi bir görüntü oluştu (Kanada hariç :)) İkinci gün maçları biraz daha seyretmeye değer olacak sanki. 30'lu, 40'lı farklar her ne kadar güzel görünse de, maçın son saniyesine kadar kazananın belli olmadığı maçları tercih ederim bir basketbolsever olarak.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails