Sayfalar

OFK Belgrad - Galatasaray


Ne ilk maç ne de bu maç bir ölçü Galatasaray'ı değerlendirmeye. Skor yazarları için her şey güllük gülistanlık bu akşam. 5 gollü bir galibiyet ve geçilen tur. Ne ilk maçta ortaya çıkan kıyamet senaryoları doğru ne de bu akşam düzülecek methiyeler. İki takım arasındaki fark o kadar açık ki, normal şartlarda ilk maçta da buna benzer bir skor oluşması gerekirdi.

Galatasaray gol atmak zorundaydı, bunun için de Rijkaard elindeki en efektif hücum elemanlarını tercih etmiş; Arda-Kewell-Serdar. Böyle maçlar için yeterli ama ilerisi için Baros dönmeli ve hatta Batdal dışında Baros'u yedekleyecek bir golcü daha alınmalı bence. Kalite farkı var dedim ya, işte o kalite farkının başrol oyuncusu Kewell. Her hareketi futbolu bildiğinin bir göstergesi. Topu alışı, sürüşü, pas verişi, şutu. Topsuz oyunu bile. Onun yerine Batdal ile başlasak bu kadar erken çözemezdik kilidi gibi geliyor. İzlediğim 3 maçta, Batdal'da dikkatimi çeken bir şey var; skorun sıkıntılı olduğu anlarda rahat oynayamıyor. Bugün attığı goldeki vuruşu çok ustacaydı ama skor 1-4 değil de berabere filan olsa o vuruşu o kadar rahat yapabileceğinden şüpheliyim.

Son iki maçta yaşadığımız şey umarım kronik bir hastalık halini almaz-gerçi geçen senenin başlıca sorunuydu bu. Öne geçince skoru koruyamıyoruz. İlk maçta 2-0'dan 2-2'ye getirdik maçı; bugün de 0-2'yi yakaladıktan sonra yediğimiz bir gol ve arkasından Aykut'un çıkardığı 2-3 pozisyon var. Aykut'a burada bir parantez açmak istiyorum; Bu çocuğun, bir kalecide aranan ilk özellik olan refleksleri çok iyi. Ama nedense çizgiden çıkma fobisini bir türlü yenemedi. Yenebilse hem Galatasaray hem de Millî Takımımız yıllarca kaleci sorunu çekmezdi.

Penaltı ve kırmızı kart işimizi kolaylaştırdı kabul etmek lazım. Zaten gardı sallanmakta olan rakibin gardını düşüren yumruk oldu bu ve arkasından gelen iki kroşe ile nakavt!

Dediğim gibi bu maç asla sezon için ölçü değil. Transfer söylentileri var, orta sahaya takviye yapılacağını biliyoruz. Adı geçen futbolcular derdimize derman olur. Ama bir de savunmadaki sıkıntılar var ki, mutlaka bir takviye de stoper bölgesi istiyor. Savunmamız-özellikle solu-çok ağır. Hakan Balta ülkenin en iyi sol beki ama ağır kalıyor. Yanındaki Servet yürekten oynuyor ama o da çok ağır. En azından bir tanesini süratli adamlardan seçmek lazım ki, sezonda sol kanadımız felç olmasın.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails