Sayfalar

Eskişehirspor 1 - 3 Galatasaray

Galibiyet güzelmiş! İlk yarısını Türkiye - Rusya basketbol maçına kurban verdim maçın. Tanrılar kurban istiyorlardı, totemimi bu şekilde yaptım. Ne reklam arasında açtım ne de periyot arasında. Gollerin haberleri geldi kılımı kıpırdatmadım. İyi de oldu galiba.

Kalede Ufuk konusunda diretecek sanırım Rijkaard. Hepimiz için hayırlısı olacak gibi. Yediğimiz golde topu elinden kaçırdı ama Petr Cech de Avrupa Şampiyonasında yapmadı mı aynısını? Üzerine gidersek olacak gibi. Ama anlamadığım bir şey var; bu çocuk solak olmasına rağmen verilen geri pasları sol ayağıyla uzaklaştıramıyor. Buna biraz çalışması gerek. Zira takım çok geri pası yapıyor. Savunmada kesik yiyen Hakan Balta'nın aklının başına gelmesini umuyorum yoksa Çağlar iyileştikten sonra stoper yedeği olarak futbol hayatına devam edebilir. Karpaty rövanşına götürülmeyen Elano'nun ilk onbirde başlaması da ister istemez satılacak söylentilerini güçlendiriyor. Ligde oynaması problem değil nasılsa ama Avrupa'da oynamış adamı kimse almaz. 

İlk yarıyı seyretmedim, o yüzden oyun hakkında söyleyebileceğim bir şey yok. İkinci yarı ise bu sezonki oyundan çok farklı bir şey yoktu. Arda ikinci gole kadar aldığı her topu geveledi, kendi oynadı, kaptırdı. Savunmanın arkasına sarkan adamlara ara pası atmayı hiç düşünmedi. Bir de karşı karşıya kaçırdığı gol var ki... Volkan Yaman'ın, eski günlerin hatrına, kendi kalesine attığı golden sonra canladı biraz ve maç sonu yaptığı şov ile taraftarın gazını aldı. Şimdi millî maç arası var, yine millî takımda döktürür ve kendine kötü oynamak için bir kaç hafta daha kazandırır.

Yeni transfer söylentilerinin artık söylentiden çıkıp resmîleşmesi gerekiyor. Orta sahaya yapılacak takviyelerin takıma alışması için, bu millî maç arası ilaç gibi gelecek. Misimoviç ve Annan'ın Galatasaray'la anlaştıklarını açıkladıkları yazıyor gazetelerde. Doğruysa, Galatasaray'ın en büyük derdi olan orta saha problemi çözülecek gibi.

Eskişehir karşısında alınan galibiyet hem iki senedir yaşanan psikolojik baskının kırılması hem de kötü başlanan sezonun geri kalanı için çıkışa geçmek anlamında önemliydi. Devamının millî maç arasından sonra geleceğini umuyorum.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails