Sayfalar

Biz daha iyisini yapana kadar, en iyisi bu…


Aslen bir otomobil firmasının sloganıdır bu ama Galatasaray’a o kadar iyi uydu ki, sanırım artık bunu duyunca kimsenin aklına transporter gelmiyor. Fazlasıyla iddialı bir slogan bu, en iyileri sadece biz yaparız demek istiyoruz. Çoğu konuda da haklıyız sanki…

2000 yılında futbolda bir tarih yazdı Galatasaray ve bu sloganın Galatasaray’la bütünleşmesinin nedeni de bu yazılan tarihti. Türkiye’de, futbolda ilk, takım sporlarında ikinci kez bir takım Avrupa kupası kazanıyordu. UEFA Kupası’nın ardından gelen UEFA Super Cup ile dilimize pelesenk oldu bu cümle. 10 sene geçti daha yanına yaklaşan yok. Demek ki iddiamızda haklıyız: Biz daha iyisini yapana kadar, en iyisi bu.

Futbolla sınırlı değil bu cümlenin sihri. 2005 yılında kurulan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, nam-ı diğer “Engelsiz Aslanlar”, ilk senelerinde çıktıkları Tekerlekli Sandalye Basketbol Birinci Ligi’nde son 4 senenin şampiyonu olurken; 2 kere Şampiyonlar Ligi Şampiyonu, 2 kere de Kıtalararası Kupa Şampiyonu oldular. Ne demiştik; Biz daha iyisini yapana kadar, en iyisi bu.

Sloganımızın doğruluğunu perçinleyen bir diğer takım da Galatasaray Kadın Basketbol Takımı. Uzun yıllar, “yenilmez armada” olarak şampiyonlukları kimseye bırakmayan “Sarayın Sultanları” 2009 yılında, “bir kupa da bizden” diyerek Eurocup Women şampiyonu oldular. TBBL’de 10 senedir şampiyon olamamasına rağmen hâlâ en yakın rakibinden 3 fazla şampiyonluk sahibi olması da cabası. Demek ki; Biz daha iyisini yapana kadar, en iyisi bu.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails