Sayfalar

Basketball Hall of Fame



2010 yılının Hall of Fame yolcuları belli olmuştu daha önceden. 10-14 Ağustos tarihlerinde çeşitli etkinliklerle açıklanacak. Scottie Pippen ve Karl Malone da bu gururu yaşayacaklardan. Pippen'ı ekürisi "His Airness" anons edecekmiş. Beraber yıllarca başarıdan başarıya koşan ikili bir yıl arayla da olsa Hall of Fame'de de beraberler. Aynı gece 1992 A.B.D. Olimpik Milli Takımı(nâmı-ı diğer Dream Team) da anons edileceğinden çifte gurur yaşayacak Scottie. Dream Team ise NBA oyuncularından kurulan ilk olimpik takım olması ve 1992 Barcelona Olimpiyatlarında 8-0'lık galibiyet performansı ve bu maçlarda yakaladığı ortalama 43,8 sayılık fark ile Şöhretler Koridorundaki yerini alacak. A.B.D.'de bir haftalık bir şölen olarak düzenlenen bu tören keşke Türkiye'de yayınlansa da izleyebilsek.

Aynı gecede Hall of Fame'e katılacak diğer isimler ise şöyle:

Jerry Buss: 1979'dan beri Los Angeles Lakers'ın sahibi. Bu sürede 10 şampiyonluk ve 17 Batı Konferansı birinciliği kazandı Lakers.

Cynthia Cooper: Gelmiş geçmiş en başarılı kadın basketbolcu olarak biliniyor. Kolejde, WNBA'de, Pan Amerikan Oyunlarında, Olimpiyat Oyunlarında ve FIBA Dünya Şampiyonasında şampiyonlukları mevcut. Böyle bir koleksiyon başka kimde vardır acaba?

Robert "Bob" Hurley, Sr.: St. Anthony's High School ile 900'den fazla galibiyet kazanan bir koç. Dile kolay 900 galibiyet...

Dennis Johnson: NBA tarihinin en sert savunmacılarından. 14 yıllık kariyerinde 9 kez NBA savunma takımına seçilmiş. Üç ayrı takımla şampiyonluk yaşarken 1979 finallerinin MVP'si olmuş.

Gus Johnson: Beş kez All-Star, iki kez NBA savunma takımına seçilmiş merhum efsanelerden biri. 10 senelik NBA kariyerinde Baltimore Bullets'ı 5 kez play-off'lara taşımış, birinde de final oynatmış. Geç de olsa bu onur onun.

Maciel "Ubiratan" Pereira: Bir başka madalya avcısı. Ülkesi Brezilya'da "The King" olarak anılıyormuş. Bir dünya şampiyonluğu, bir ikinciliği, bir olimpiyat üçüncülüğü ve beş Güney Amerika şampiyonluğu yaşamış. São Paulo Ligi'nde de 11 kez mutlu sona ulaşmış. 2009'da FIBA Hall of Fame'e girmiş, şimdi sıra burada.

1960 A.B.D. Olimpik Millî Takımı: Dream Team'den önce Roma Olimpiyatlarında 8-0'lık galibiyet oranı ve 42,4 sayılık averaj ortalaması yakalamış başka bir efsane takım. 1984'ten beri Olimpik Şöhretler Koridorundalardı, yenisini eklemenin sırası gelmiş.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails