Sayfalar

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası

Başlamasına sayılı günler kala, ülkeler hazırlık kampları ve turnuvaları ile kadro belirleme çalışmalarına devam ediyor. Şampiyona öncesi kim ne yapıyor bir göz atalım.

A Grubundan başlayalım:

Almanya

EuroBasket 2009'da onbirinci olmalarına rağmen imdatlarına "wild card" yetişti. FIBA sıralamasında yedinci sıradaki Almanya'da Dirk Nowitzki'nin yokluğu çok büyük bir kayıp. 6-8 Ağustos tarihleri arasında Rusya, Hırvatistan ve Yunanistan'ın da katılacağı bir dörtlü turnuvaya katılacak Almanya'nın işi hayli zor.

Angola

Afrika basketbolunun son yıllardaki en büyük ismi. Son dokuz Afrika Şampiyonasının sekizinin şampiyonu. 2009'da da şampiyon olarak Türkiye vizesi aldılar. Gruptan çıkma ihtimalleri yüksek.

Arjantin:

2009 Amerika Şampiyonasını üçüncü bitirerek Türkiye'ye gelmeye hak kazanan, FIBA sıralamasının tepesindeki tangocular, ülkelerinde düzenlenen Super 4 turnuvası ile hazırlıklarını sürdürdüler. Porto Riko, Paraguay ve Brezilya'nın katıldığı turnuvada, Brezilya'yı 95-58, finalde de Porto Riko'yu 84-79 yenerek şampiyon oldular. Ginobili'nin turnuvaya katılmayacağını açıklamasından sonra tüm gözler Rockets'lı Scola'da olacak. Arjantin, 21-23 Ağustos'ta Ankara'da düzenlenecek Efes Pilsen World Cup 9'a katılacak.

Avustralya

Okyanusya gurubunun iddialı takımlarından Avustralya, 2009 Okyanusya Şampiyonasında şampiyonluğu Yeni Zelanda'ya kaptırmasına rağmen Türkiye biletini aldı. İran, Çin ve Slovenya ile katıldığı Stankovic Turnuvasını finalde Slovenya'ya yenilerek ikinci tamamladılar. Sürpriz yapma ihtimallerini göz önünde bulundurmak lazım.

Sırbistan

EuroBasket 2009'da grubunu lider tamamlayarak 2010 için vize alan Sırbistan, Yugoslav ekolünden gelen oyuncularıyla katıldığı her turnuvanın favorilerinden. EuroBasket 2009'un Gümüş Madalyalı takımı 6-8 Ağustos tarihleri arasında Türkiye, İran ve Yeni Zelanda ile Adidas İstanbul Cup 2010'a katılacak. Turnuvada Sırbistan'ı izlemek için en büyük sebep ise Miloš Teodosić.

Ürdün

2009 Asya Şampiyonasında tarihinin tek madalya başarısını gerçekleştiren Ürdün, bu kupadaki üçüncülüğü ile Türkiye'ye gelmeye hak kazandı. Ülkesinde düzenlediği 3-Nations Cup'ta şampiyon olmasına rağmen grubun en turist takımı diyebiliriz. 3-Nations Cup'ta Ürdün'ün rakipleri Katar ve Suriye'ydi.

Son olarak grup sıralaması için tahminim:

1- Sırbistan
2- Arjantin
3- Angola
4- Almanya
5- Avustralya
6- Ürdün

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails