Sayfalar

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası -4-

Geldik D Grubuna:

Fransa

New York'ta gerçekleşecek The World Basketball Festival'da A.B.D., Brezilya, Çin ve Porto Riko ile hazırlıklarını sürdürecek olan Fransa FIBA sıralamasında onbeşinci sırada yer alıyor. Türkiye'ye gelmeyen NBA yıldızları kervanına katılan Tony Parker'dan yoksun mücadele edecek olan Fransa'da NBA yıldızından bol bir şey yok. Boris Diaw, Mickael Pietrus, Nicolas Batum, Ronny Turiaf ve Joakim Noah gibi isimlerle turnuvada madalya arayacaklar.

İspanya

Son avrupa şampiyonu olarak Türkiye'de olacak olan İspanya FIBA sıralamasının da üçüncü sırasında. 2006'nın da altın madalyalı ekibi bu senenin de en büyük favorilerinden. En büyük yıldızları Pau Gasol'un tribünden destekleyeceği İspanya oynadığı son iki hazırlık maçında Kanada'yı 84-38, Fildişi Sahili'ni de 85-70 yenerek rakiplerine göz dağı verdi. İzmirli basketbolseverler Rudy Fernandez, Ricky Rubio ve Juan-Carlos Navarro gibi yıldızları izleme fırsatı yakalayacaklar.

Kanada

2009 Amerika Şampiyonasında dördüncü olarak Türkiye biletini alan Kanada'nın turnuvada çok fazla bir iddiası yok. FIBA sıralamasının ondokuzuncu sırasında bulunan Kanada İspanya ile oynadığı maçtan 84-38 gibi bir hezimetle ayrıldı. Ağustos ortasında katılacakları Akropolis Turnuvasının ardından Türkiye'de düzenlenecek Efes Pilsen World Cup 9 ile hazırlıklarını tamamlayacaklar. Gözler en çok Steve Nash'i arayacak.

Litvanya

Turnuvaya "wild card" ile katılan Litvanya FIBA sıralamasında altıncı sırada. Litvanya hazırlıklarını Global Community Cup'ta A.B.D., Fransa, İspanya ve Yunanistan ile karşılaşarak sürdürecek. Turnuvada Litvanya'yı seyretmek için en büyük sebep ise tabi ki Simas Jasaitis.




Lübnan


Toplam dört "wild card"ın sonuncusunun sahibi Lübnan grubun en zayıf halkası. FIBA sıralamasında yirmidördüncü sırada bulunan Lübnan 2009 Asya Şampiyonasında dördüncü oldu fakat turnuvadaki başarılı basketbolu ile wild card alarak Türkiye'ye geldi. 32. William Jones Cup'ta İran, Çin ve Filipinler ile karşılaşacak Lübnan daha sonra Efes Pilsen World Cup 9'da Kanada, Arjantin ve Türkiye ile oynayacağı maçlarla hazırlıklarını tamamlayacak.

Yeni Zelanda

2009 Okyanusya Şampiyonasında şampiyon olarak Türkiye vizesi alan Hakacılar FIBA sıralamasında onüçüncü sıradalar. Adidas İstanbul Cup 2010 kapsamında Türkiye'de hazırlıklarını sürdüren Yeni Zelanda bu turnuvadaki ilk maçında Sırbistan'a 76-71 yenildi. İran ve Türkiye ile birer maç daha oynayacaklar.

D Gurubu için sıralama tahminim:

1- İspanya
2- Litvanya
3- Fransa
4- Yeni Zelanda
5- Kanada
6- Lübnan

Turnuvanın Şampiyonu konusunda biraz duygusalım. 12 Dev Adam bu turnuvayı kazanacak güçte. İspanya ile final oynarız diyorum.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails