Sayfalar

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası -3-

Araya OFK Belgrad - Galatasaray maçı girdi. Kaldığımız yerden devam. C Grubu:

Çin Halk Cumhuriyeti

Asya basketbolunun en başarılı ülkesi Çin, FIBA sıralamasında dokuzuncu sırada bulunuyor. 14 Asya şampiyonluğu bulunan Çin'de Yao Ming'in olmayacak olması çok büyük handikap. Ming'in yokluğunda 2009 Asya Şampiyonasında finalde İran'dan fark yemekten kurtulamayan Çin, aldığı ikincilik ile Türkiye'ye gelmeye hak kazandı. Hazırlıklarını, Avustralya, İran ve Slovenya ile birlikte katıldığı Stankoviç Kupası ile sürdüren Çin, bu kupada üçüncülük ile yetinmek zorunda kaldı.

Fildişi Sahili

FIBA sıralamasının kırkıncı sırasındaki Afrika ülkesi, 2009 Afrika Şampiyonasında final oynayarak Türkiye vizesi aldı. 80'lerde iki kez Afrika'nın en büyüğü olan Fildişi Sahili'nin turnuvada bir iddiası yok.

Porto Riko

2009'da evsahipliği yaptığı Amerika Şampiyonasında final oynayarak Türkiye biletini cebine koyan Porto Riko FIBA sıralamasında onuncu sırada. Tarihinde 3 Amerika Şampiyonluğu bulunan Orta Amerika ülkesinin Dünya Şampiyonalarında herhangi bir başarısı yok. Arjantin, Brezilya ve Paraguay ile birlikte katıldığı Super 4 turnuvası ile hazırlıklarını sürdüren Porto Riko, finalde Arjantine yenilerek ikinci oldu. NBA patentli yıldızı Carlos Arroyo ve Efes Pilsen'den tanıdığımız Daniel Santiago, Porto Riko maçlarını izlenebilir kılacaktır.

Rusya

FIBA sıralamasının onyedinci ülkesi olan Rusya'nın başında yine tanıdık bir isim var; David Blatt. EuroBasket 2009'da yedinci olmasına rağmen "wild card" ile Türkiye'ye gelecek olan Rusya, S.S.C.B. dağıldıktan sonraki en büyük başarısını EuroBasket 2007'deki şampiyonluk ile elde etti. Son zamanlarda eski şaşalı günlerini arıyor olsa da, Rusya dikkat edilmesi gereken bir takım. Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Letonya ile bir maç yapan Rusya, bu maçtan 89-68 galip ayrıldı.

Türkiye

Ev sahibiyiz. EuroBasket 2009'daki sekizinciliğe üzülmedik bu yüzden. EuroBasket 2001'deki ev sahipliğimiz ve aldığımız ikincilik, bu turnuva için ümitlenmemizi sağlıyor. 6-8 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Adidas İstanbul Cup 2010'a katılacak olan 12 Dev Adam, hazırlıklarını 21-23 Ağustos tarihleri arasında katılacağı Efes Pilsen World Cup 9 ile sürdürecek. NBA'deki gururlarımız Hido ve Ersan'ı izlemek keyifli olacak.

Yunanistan

Avrupa'nın ekol ülkelerinden bir başkası. FIBA sıralamasının dördüncü basamağında bulunan Yunanistan tam bir basketbol ülkesi. EuroBasket 2009'daki üçüncülükleri ile Türkiye yolunu tutan komşunun bu turnuvadaki en büyük başarısı ikincilik. Kadrosunda bir çok Euroleague oyuncusu bulunduran Yunanistan, grubun en iddialı takımı. Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi'ni 76-41 yendiği maç ile hazırlıklarını sürdürüyor.

C Grubu için sıralama tahminim:

1- Türkiye
2- Yunanistan
3- Porto Riko
4- Rusya
5- Çin
6- Fildişi Sahili

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails