Sayfalar

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası -2-

B Grubuna bir göz atalım:

Amerika Birleşik Devletleri

NBA'in süper yıldızlarının hiçbirinin gelmiyor olması; "Kobe yok, LeBron yok, Howard yok, kim var lan it?" tepkisi verdirse de A.B.D. her zaman favoridir. Türkiye'ye son olimpiyat şampiyonu ünvanı ile gelen Birleşik Devletler, FIBA sıralamasında Arjantin'in ardından ikinci sırada. İstanbul'da izleyebileceğimiz en yıldız isimler ise Kevin Durant ve Rajon Rondo.

Brezilya

2009 Amerika Şampiyonasının altın madalyalı takımı bu sayede turnuvada. FIBA sıralamasında ondördüncü sıradaki Brezilya Arjantin, Paraguay ve Porto Riko ile katıldığı Super 4 turnuvasında pek varlık gösteremedi. İlk maçta Arjantin'e 95-58 yenilen sambacılar Paraguay'a da uzatmada 107-100 yenilerek turnuvada sonuncu oldular. Leandro Barbosa, Néné, Tiago Splitter ve Anderson Varejao gibi NBA yıldızlarını kadrosunda bulunduran Brezilya grubun favori takımlarından.

Hırvatistan

Bir başka Yugoslav ekolü temsilcisi. EuroBasket 2009'da altıncı sırayı alarak Türkiye biletini cebine koyan Hırvatistan, bize çok yabancı bir takım değil. Kadrosunda Fenerbahçe Ülker'den Roko Ukic, Efes Pilsen'den Mario Kasun ve eski tanıdık yüzlerden Marko Popovic'i bulunduran Hırvatistan FIBA sıralamasında onbeşinci sırada yer alıyor. 6-8 Ağustos tarihleri arasında Almanya, Rusya ve Yunanistan ile katılacakları dörtlü turnuva ile hazırlıklarını sürdürecekler.

İran

Son iki Asya Şampiyonasının altın madalyalı ülkesi İran'ı NBA patentli oyuncusu Hamed Haddadi taşıyordu. Ancak bu şampiyonada takımda yer alamayacak. FIBA sıralamasında yirmibirinci sırada bulunan İran'ın işi baya zor. Stankovic Kupası ile şampiyona hazırlıklarını sürdüren Asya ekibi bu turnuvada varlık gösteremedi.

Slovenya

EuroBasket 2009'un talihsiz takımı FIBA sıralamasında yirminci sırada. Yarı finalde Sırbistan'a uzatmada yenildikten sonra üçüncülük maçında da Yunanistan'a bir sayıyla mağlup olarak elde ettikleri dördüncülük ile Türkiye'deler. Avustralya, Çin ve İran ile katıldıkları dörtlü turnuvada şampiyon olarak rakiplerine gözdağı verdiler. Samo Udrih, Bostjan Nachbar, Lorbek Kardeşler ve Jagodnik ile izlenmesi gereken takımlardan birisi.

Tunus

2009 Afrika Şampiyonasında aldıkları üçüncülük ile turnuva vizesi alan Tunus, FIBA sıralamasında kırkikinci sırada. Turistik geziden başka bir şey olmayacak İstanbul onlar için.

B Grubu için sıralama tahminim:

1- Slovenya
2- Hırvatistan
3- Brezilya
4- A.B.D.
5- İran
6- Tunus

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails