Sayfalar

Galatasaray – OFK Belgrad


Futbola aç, Galatasaray’a hasret binler Ali Sami Yen’i doldurmuştu. Hava güzeldi, biz güzeldik, her şey güzeldi. Sezonun ilk resmî maçında herkesin beklediği, güzel futbol ve bol gollü bir galibiyetti. Orta sahayı görünce – ne yalan söyleyeyim – bir huzursuzluk hissettim. Ayhan – Sarp – Barış… Ayhan beklediğimden iyiydi, Mustafa da hırsı ve mücadelesi ile kurtarsa, Barış’ın yatacak yeri yok. Üçü de rotasyonda çok iyi iş yapabilir belki ama üçü birden ilk on birde faciaya davettir resmen.
Beklentilerimizden güzel futbolu ilk yarı aldık diyebilirim. Sağlı sollu ataklar, direkten dönen toplar, çizgiden çıkarılanlar… Captano’nun bir lafı var; “top bu, olur öyle”. Hakikaten de oluyor öyle, top istemedi mi girmiyor. Diğer beklentimiz olan bol gollü galibiyetin ilk ayağı olan gol ise geciktikçe gecikiyordu. Dakikalar 26’yı gösteriyordu ki, Arda soldan dalıverdi ceza sahasına ve bizi rahatlatan golü attı. Rahatlamıştık, devamı gelir diye beklemeye başladık. İlk yarı bitti başka gol sesi çıkmadı Mecidiyeköy’den.
İkinci yarıda işler değişti. Orta saha iyiden iyiye aksamaya başladı. Önce Serdar-Pino değişikliği geldi. Pino takımı biraz canlandırdı. Sağ kanatta Keita’dan esintiler sundu bize. Pino iş yapacak gibi ama tabi yorum yapmak için daha erken. Batdal henüz kondisyonunu kazanamamış anlaşılan. Seyrettiğim iki maçta da (toto kupası ve bu maç) 60’tan sonra düştü oyundan ve mecburen de yerini Kewell’a bıraktı. Bu arada Arda’nın ikinci golü ile iyice rahatlamıştık ki, bu rahatlık birkaç dakika sürebildi. Sevincimizi kursağımızda bırakan gol geldi. Savunmaya çarpan top filelere gitti. Olsun dedik, galibiyet iyidir. Daha vakit var atarız. Bu beklentimizi de soktular kursağımızdaki diğer sevincimizin yanına. Sonrasını seyretmedim zaten. Hatta ikinci golü görmedim bile. Aykut topa çıkmamış falan… Olur öyle dedik, rövanşı bekliyoruz.
Sezon öncesi seyrettiğim iki ciddi maçtan çıkardığım sonuç şudur ki; bu takımın rotasyona değil direk oynayacak en az 3 transfere ihtiyacı var. Kale, orta saha ve forvete. Çok geç olmadan gerekli hamleler yapılır inşallah da bu sene Medical Park’a yolumuz düşmez.

2 yorum:

captano dedi ki...

üstadım, bundan sonra maçları beraber izlememiz lazım. sahte zaten kapalıya gidecek, maç sırasında yorum yaparız, güzel olur.

bu arada blog hayırlı olsun, güzel ve uzun yazılarını bekliyorum.


saygılar, sevgiler:)

tillwedobetter dedi ki...

aynen öyle üstad, beraber izleyelim. bu ultrazımbırtının içine girmeyeyim mümkünse bir daha. teşekkür ederim, umarım yazabilirim. zor işmiş bu yahu :)

Related Posts with Thumbnails